Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

BotniaVasan ställs in

Uppdaterad 30.06.2015 15:44.
Victor Lövdahl vann BotniaVasan 2013.
Bildtext Arkivbild. Victor Lövdahl vann Botniavasan 2013

BotniaVasan skidas inte i år. Skidloppet ställs in på grund av snöbrist. Loppet har flyttats fram redan en gång från 9 februari till den 16 mars, men ställs nu definitivt in.

- Det känns verkligen trist, säger Kurt Söderberg som är en av arrangörerna. Det är många som sett fram emot att få åka skidor i ett lokalt skidlopp, men det var helt omöjligt den här vintern. Vi måste finna oss i det och istället se fram emot 8 februari 2015. Jag tror vi har folks förståelse, Vi såg ju hur det gick i Vasaloppet. Det kunde nätt och jämnt köras.

Ca 400 personer var anmälda till årets lopp. De flyttas fram till nästa års lopp.

- Om det funnits mer snö skulle det säkert ha kommit in lika många anmälningar till, säger Söderberg.

Ny spårmaskin

Arrangörerna har jobbat med att röja hallonbuskar och annan sly från banan. De har också reparerat spåret och kört ut en del fyllnadsmaterial som finns i behåll till nästa års lopp istället.

- Vi har också skaffat en ny spårmaskin som bara får stå och och vänta tills den kan användas nästa år, säger Söderberg.

BotniaVasan hade premiär år 2006 och är en längdskidåkningstävling som skidas i Vörå och Oravais. Huvudloppet är 53 kilometer långt och skidas i klassisk stil. Loppet lockar både vanliga motionärer och elitskidåkare.

Ytterligare information finns på loppets hemsida