Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Inga simhopp men pop up på Skatudden

Från 2014
Korjaamo Groups plan på badet på Skatudden.
Bildtext Så kan området se ut som några år. United Leisure International AG planerar ett pariserhjul till området.
Bild: Helsingfors stad/ Korjaamo Group

Trots att vi inte kommer att få bada i några flytande bassänger på Skatudden förrän sommaren 2015, så ska Korjaamo Group sätta igång med annan verksamhet på samma tomt redan nu i maj. Det utlovas allt från pop up caféer till söndagsdans och bandkvällar. Det berättar projektdirektör Johanna Welander.

Det var i november som det stod klart att de omtalade flytande bassängerna inte kan installeras på Skatudden ännu i år, eftersom det krävs utredningar av NTM-centralen först. NTM-centralen kommer att ge sitt utlåtande först i början av juni och då är det för sent att börja installera några simbassänger på området för den här säsongen. Johanna Welander berättar att man ändå vill göra begreppet Helsinki pool känt redan nu.

Planeringen av sommarens evenemang är i full gång och Korjaamo group hoppas att helsingforsarna också ska komma med egna förslag på hurdana evenemang man vill ha på Skatudden i sommar. Det finns bland annat en Facebooksida där alla förslag är välkomna.

Helsingfors sommar är ändå fullt av festivaler och evenemang, hur ska ni klara av konkurrensen?

- Jag tycker att det bara är fint att det ordnas mycket på sommaren, men klart att om vi planerar något större så ska vi se till att det inte krockar med någon annat stort som händer samtidigt, säger Welander, som också tror att läget på Skatudden kommer att locka folk. Man får ju nya vyer, skrattar Welander.

Kommer det då att märkas på något sätt att projektet har en finlandssvensk projektdirektör?

- Det är ju klart att då man har egna nätverk så kan det synas en viss lutning åt det finlandssvenska hållet, säger Welander. Åtminstone kommer all information om projketet att finnas på båda språken, lovar hon.

Helsingfors fastighetsnämnd ska på torsdag behandla Korjaamos ansökan om att få hyra området på Skatudden.

Läs också:

Kampen om bassängen
Havsbad planeras i centrum