Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Många ville tala med Smoukahontas

Från 2014
Uppdaterad 07.03.2014 10:56.
Bild: Sara Maria Forsberg

Sara Maria Forsberg blev under torsdagen nerringd av journalister från olika delar av världen. Hela dagen på jobbet och på kvällen ringde telefonen, till och med på natten hade någon försökt få tag på henne.

Uppståndelsen kom som en total överraskning för Sara Maria Forsberg. Hon började tycka att det var jobbigt att bli jagad. Också till Yle Nyheter Österbotten hörde andra medier av sig. Bland andra P1, och P4, från Sveriges radio, Västerbottensnytt från SVT och Aftonbladet ville alla få en intervju med henne och undrade om vi kunde hjälpa till.

Den amerikanske skådespelaren Joseph Gordon-Levitt, bland annat känd från i Batmanfilmen och tv-serien Third Rock from the Sun delade youtube-klippet på sin Facebook-sida under torsdagen och där gillar nästan 13 000 personer klippet och över 900 har delat klippet vidare. Gordon-Levitt säger på sin Facebook att han själv är intresserad av språk och att han är imponerad och väldigt road av klippet.

Tyvärr tackade Forsberg artigt nej till en intervju med Yle Nyheter Österbotten.

HSS Media hörde till dem som fick en intervju med henne. Där berättar Forsberg att hon är 19 år, hon har gått kombigymnasium och studerat till kock. Nu jobbar hon på Halpa Halli och sparar pengar för att kunna resa till USA där hon bodde när hon var liten. Båda föräldrarna är finskspråkiga. hon talar själv flytande svenska och engelska, förutom modersmålet finska.

Jakobstadsbo blev klickmonster