Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Tufft för svenska dansband

Från 2014
Uppdaterad 10.03.2014 13:34.
Bildtext Svenska dansbandet Claes Lövgrens

Det är tufft för de svenska dansbanden på Danslistan just nu. Endast tre av tio kommer från Sverige, de övriga är finlandssvenska artister och band. Claes Lövgrens (bilden) och Elisa Lindström ger sig in i veckans kamp om en plats på Danslistan.

Skånska bandet Claes Lövgrens fick röster som räckte till elfte plats och utmanar en vecka till. Låten Cartagena från deras nya skiva har önskats av en lyssnare, som gillar dem.

Claes Lövgrens är kända för danspubliken i nykarlebytrakten. Bandet har gästat Finland och spelat i Stjärnhallen.

Elisa i Melodifestivalen

Den andra svenska utmanaren på Danslistan är Elisa. Därmed testar vi Melodifestivalens mesta dansbandslåt, Casanova.

Elisa gick inte till final men hon hade sina fans och kom på femte plats i första deltävlingen.

Elisa, alltså Elisa Lindström, tjejen från dansbandet Elisa´s som haft framgångar här på vår lista också tidigare. Casanova är skriven av schlagerprofilerna Ingela Pling Forsman, Bobby Ljunggren och Jimmy Jansson.

Nu får vi se om det går bättre för Elisa på Danslistan. I vilket fall som helst: hon är ung och hinner med mycket ännu. Elisa fyller 23 år i april, men har redan erfarenhet från både Lilla Melodifestivalen, Dansbandskampen, Körslaget och så har hon fått en guldklave som årets sångerska både 2011 och 2012.

Spelmän och manskör

Just nu ligger både en spelmansklubb och en manskör inne på Danslistan. Vörå Spelmansklubb fick fortsatt förtroende och ligger kvar på tionde plats med låten Brevet.

Nykarleby Manskör är veckans nykomlingar. De fick röster som räckte till plats åtta för nyskrivna låten En värld av kärlek.

Åländska Högtryck fortsätter som klar etta på listan. Högtryck placerade sig på första plats både på webben och hos jurygruppen.

Nästan 1000 personer röstade på Danslistan under veckan som gått!

Häng också du med i röstningen på Danslistan!
I Vega på söndag kl. 14.06 och tisdag kl. 13.03.