Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Italienare på buss pratade för högt i telefon

Från 2014
Uppdaterad 07.03.2014 11:15.
Buss på väg att svänga in på busshållplatsen vid torget i Vasa.
Bild: Yle/Anna Ruda

Den italienska ingenjören Antonio fick inte sköta arbetssamtal på bussen på väg hem till Västervik i Vasa. Pohjalainen skriver idag att busschauffören fått nog av att höra på Antonios arbetssamtal och stannade bussen och gav honom två val; antingen kliver han av eller så går han och sätter sig längst bak i bussen.

Pohjalainen skriver att Antonio blivit chockad och frågat om han nu verkligen måste stiga av eftersom han bara var ett par hållplatser hemifrån - och hem ville han. Han hade också frågat busschauffören om man inte får prata i telefon på bussen varpå chauffören hade svarat att han inte vill höra passagerarnas telefonsamtal.

Antonio bad om ursäkt och det räckte sist och slutligen för busschauffören. Antonio som bott fem år i Finland och pratar utmärkt finska känner sig sårad även om han inte tror att det berodde på att han talade italienska i telefonen.

Till Pohjalainen säger Vasa lokaltrafiks vd Jan Finne att prata i telefon inte är förbjudet på bussen men om du sitter rakt bakom chauffören och pratar högt i telefon stör det busschaufförens arbete.

- Utlänningar pratar högt och det stör, säger Vasa lokaltrafiks vd Jan Finne.