Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Stödmanifestationer efter blodiga angrepp i Malmö

Från 2014
Uppdaterad 09.03.2014 18:55.
Polisbil i Sverige

Sex personer fick svåra skär- och misshandelsskador efter en demonstration i Malmö i natt.

Enligt polisen hade de angripna fyra männen och två kvinnorna deltagit i en feministisk demonstration kallad Ta natten tillbaka innan de attackerades.

För en av männen var läget till en början livshotande men har nu stabiliserats, skriver Sydsvenskan. Ytterligare en man och två kvinnor har skadats allvarligt, uppger SVT.

Som mest var det 200 personer som vandrade genom centrala Malmö med avslutning på Möllevångstorget vid midnatt. Under demonstrationen som bevakades av polisen förekom inga konfrontationer, utan de bröt ut strax efter vid Folkets Park.

Polisen säger att det troligen var ett politiskt gräl mellan höger- och vänsteraktivister, och att de var så många inblandade att ingen polis kunde se hur många det var frågan om.
Två personer greps misstänkta för mordförsök.

Ny demonstration i dag

På hemsidor på nätet med anknytning till vänstergrupper beskrivs händelsen i natt som en ”nazistattack”. Skånepolisen vill inte ge några detaljer om vilka de olika politiska grupperna som var inblandade i bråket är, uppger Sveriges Radio.

Med anledning av det som hänt ska organisationen Skåne mot Rasism ordna en demonstration i Malmö i eftermiddag. Senare under kvällen ordnas stödmanifestationer i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Lund och Umeå.