Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Vörå vill att Brandt utreder kommunerna i Vasaregionen

Från 2014

Vörå vill se Mats Brandt som utredningsman för kommunerna i Vasaregionen. Det föreslår kommundirektör Christina Båssar för kommunstyrelsen på måndag.

Finansministeriet för fram Jan-Erik Enestam och Ossi Repo som potentiella kommunindelningsutredare för Vasaregionens kommuner. Men av de tre anser Vörå kommun att Brandt bäst fyller de kriterier som Vörå tillsammans med andra av kommunerna inom området ställt på utredningen.

Flera kommuner inom utredningsområdet har fört fram Mats Brandt som utredningsman. Bland annat Vasa stad har motsatt sig Brandt eftersom han är anställd som Malax kommundirektör. Brandt är för tillfället tjänstledig från den posten.

I föredragningslistan till måndagens kommunstyrelsemöte i Vörå tar man upp att finansministeriet godkänt Uleåborg stads utvecklingschef Claes Krüger till särskild kommunindelningsutredare för Uleåborgsregionen tillsammans med två andra personer. Med det här menar man att ett arbetsförhållande till en av utredningskommunerna inte är ett hinder för att verka som kommunindelningsutredare.