Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Vår drömuppsättning av Mamma Mia

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Bildtext Vem skulle spela kärleksparet i vår drömuppsättning av Mamma Mia?
Bild: Bildmontage / Yle

Imorgon, fredag, får vi veta vilka som spelar huvudrollerna i Svenska Teaterns uppsättning av succémusikalen som har premiär 27:e september. Vi drömde bort oss lite och planerade våra drömmars Mamma Mia.

Bildtext Miley Cyrus
Bild: Boris Roessler / EPA / All Over Press

Musikalen hade premiär i London i april 1999 och den har gjorts i 35 uppsättningar sedan dess. År 2001 hade musikalen premiär på Broadway i New York och där kan man fortfarande se den.

År 2008 gjordes filmversionen på succémusikalen Mamma Mia där huvudrollerna spelades av bl.a. Amanda Seyfried, Meryl Streep, Pierce Brosnan och Colin Firth. Filmen är en av de mest

Bildtext Jared Leto
Bild: Thomas Frey / EPA / All Over Press

framgrångsrika musikalfilmerna någonsin. Vilket inte är alls konstigt eftersom kombinationen av skådisarna och ABBA-låtarna är fantastisk. Den mest otippade skådisen till en musikalkomedi måste vara vår actionhjälte Pierce Brosnan. Hans rollprestation fick en del kritik.

maria montazami
Bildtext Maria Montazami
Bild: YLE/Tea Mäkelä

Någon jämförde hans sjungande med ett läte från en vattenbuffalo och någon annan med en skadad tvättbjörns ylande.

Imorgon får vi veta vilka som spelar rollerna i Svenska Teaterns uppsättning av Mamma Mia. Men innan spänningen når sin kulmen och vi får veta vilka som står på scen i höst så tänkte vi drömma bort oss lite. Vilken skulle vara drömuppsättningen om vi själva

Tomas Ledin
Bildtext Tomas Ledin
Bild: YLE/Marina Helenelund

fick välja?

Sophie och Sky

Det ryktas om att Miley Cyrus och Jared Leto dejtar. Om de verkligen gör det så måste de vara det hetaste paret just nu. Visst skulle de vara de perfekta personerna i rollerna som det förälskade paret som ska gifta sig? Okej, Jared kunde nästan vara Mileys pappa men vi tänker inte på det nu.

Bildtext Peter Franzén
Bild: Yle / Emil Jokipalo

Mamman Donna

Sophies mamma, Donna, skulle spelas av Maria Montazami. Vi älskar Maria och hon är den perfekta mammafiguren. Däremot är vi osäkra på om hon kan sjunga. Men kanske det inte gör något. Hon kan väl ändå dansa eftersom hon klarade sig bra i Let's Dance i fjol. Så kanske hon lär sig sjunga också?

brad pitt
Bildtext Brad Pitt
Bild: EPA / Everett Kennedy Brown / All Over Press

Pappakandidaterna: Harry, Bill och Sam

Sophie vet inte vem som är hennes far. Men via sin mammas dagbok har hon hittat tre kandidater som hon bjuder till sitt bröllop. Vilka spelas dessa charmiga äldre män av? Harry är en trubadur som givetvis spelas av Tomas Ledin som har den rätta karisman. Bill är en äventyrare och vi tycker att han borde spelas av en finlandssvensk förmåga, nämligen Peter Franzén. Han skull verkligen sitta bra i vår ensemble. Sam är den snygga herremannen som till slut gifter sig med mamman Donna. Han spelas definitivt av Brad Pitt. Han har ju så många barn så han

jennifer saunders och joanna lumley från absolutely fabulous
Bildtext Edina och Patsy.
Bild: AP Graphics Bank

skulle säkert vara fin i pappakandidatsrollen.

Donnas kompisar Tanya och Rosie

Bildtext Icona Pop
Bild: Icona Pop

Detta är inget svårt val. Donnas två underhållande kompisar spelas definitivt av Patsy och Edina i Absolute Fabulous (alltså Jennifer Saunders och Joanna Lumley). Liknar inte rollerna redan färdigt lite varandra? Nå lite mindre sprit och knark måste det vara det vara denna gång.

Sophies kompisar Rachel och Ashley

Rachel och Ashley spelas så klart av den coola svenska duon Icona Pop. De har ju redan värmt upp för Miley under hennes Bangerz Tour. Kanske är de lite kompisar i riktiga livet också?

Imorgon får vi veta ifall Svenskis har lyckats haffa någon av de som vi föreslår.