Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Li(sac)ka som B(ieb)är?

Från 2014

De är båda älskade av unga flickor världen över. Båda två har de inlett sina karriärer innan de ens blivit tonåringar. Den ena jämförs ofta med den andra, men ändå är de så olika.

Efter att ha tagit hem titeln "årets nykomling" och Spotifys innovationspris på Emmagalan i fredags åkte Isac Elliot, Svenskfinlands egen Justin Bieber, iväg till Norge för att fortsätta välgörenhetsturnén Vinterlyd som samlar medel för cancerforskningen i landet.

Isacs popularitet har exploderat under det senaste året och speciellt bra tycks han gå hem hos de norska fansen. I måndags spelade han på Bragernes torg i Drammen nära Oslo där runt 5000 unga "Ellioteers" trängdes för att få se sin idol på så nära håll som möjligt.
15 unga flickor kollapsade i trängseln framför scenen och flera till måste hjälpas av ordningsvakterna och vårdpersonalen.

Isac var inte sen att reagera på bilderna av flickor som måste bäras bort ur publikhavet och undrar på Twitter hur det gick för dem.

Tidigt på tisdagsmorgonen skriver han:
"I really need to know that everybody is ok after last night's show in Drammen. I just saw the TV news Love ya all. Be safe ❤️"

Visst är han fin vår Isac!

Justin överraskande kaxig

Isac var som sagt på plats på fredagens Emmagala och svarade där, sin vana troget, vänligt på nöjesjournalisternas frågor.
En som inte speciellt vänligt, men däremot också sin vana troget, svarade på frågor på fredagen var Justin Bieber. Han var tvungen att avge vittnesmål inför rättegången där hans livvakt anklagas för att ha misshandlat en paparazzofotograf.

Okej, visst känns en del frågor konstiga i sammanhanget, men nivån på Justins arrogans och kaxighet är helt otrolig. Till och med när det gäller honom.
Det börjar vid det här laget kännas orättvist att jämföra Isac med Justin, även om de uppträder i identiska läderbyxor (som för övrigt också tycks vara Robin Packalens favoritplagg).

Här är några citat ur fredagens intervjuer där vi bytt ut Justin och Isacs svar. Kan du gissa vilken stjärna citaten tillhör? (Alternativen är fritt översatta till svenska så det inte blir för lätt.)

1. Jag kommer inte ihåg frågan. Jag behöver inte lyssna på något du har att säga.
2. Det känns jätte fint att människor är intresserade av min musik och det har hänt så mycket under det senaste året att jag är helt mållös.
3. Jag vet inte om jag någonsin har varit i Australien… Har jag det?
4. Vad är det där för en fråga? Det där är bara en konstig fråga!
5. Mina fans har ordnat det så att jag får vara här idag, och det är jag jätte tacksam över!
6. Jag har inte svarat färdigt. Ville du verkligen inte avbryta mig?
7. Jag tror min advokat ställde dig en fråga.
8. Roligt att vara här. Förra året fick jag inte göra några intervjuer alls.
9. Gissa! Jag minns inte!
10. Fråga mig inte något angående henne igen!
11. Jag upptäcktes på Youtube. Jag tycker att JAG är den som bidrog till min karriär.
12. Jag har figurerat mycket på internet och det var lyssnarna som röstade. Tack för det!

(Rätt svar, Justin: 1,3,4,6,7,9,10,11 Isac: 2,5,8,12)