Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Ridtävling i Kimito under veckoslutet

Från 2014
Uppdaterad 14.03.2014 05:45.
Bildtext Elin Magnusson och "Trolle".
Bild: Yle/Monica Forssell

Nu kommer den inhemska tävlingssäsongen för ryttare igång på allvar. En av de första klubbtävlingarna i Sydvästra Finland ordnas på veckoslutet i Kimito.

Där är det föreningen Kimitoöns ryttare som står värd för tävlingen och enligt föreningens sekreterare Elin Magnusson ser det ut som att uppemot fyrtio ekipage per dag deltar.

- Det är jättekiva att vi nu kommer igång med tävlingssäsongen och att det har kommit såhär många anmälningar!

Magnusson deltar också själv, tillsammans med sin fjordhäst "Trolle", i veckoslutets tävling.

Tävlingssäsong från vår till höst

Inom dressyr ordnas de allra flesta ridtävlingarna i Finland under perioden mars-oktober. Också då det gäller hopptävlingar är den aktivaste tävlingsperioden från vår till höst men tack vare att det i dag finns en hel del stora och uppvärmda ridmaneger ordnas det en del tävlingar också vintertid.

Överlag är den aktivaste ridtävlingsperioden är från våren till hösten.

I fjol ordnade KiRy för första gången en regional ridtävling. I år satsar föreningen på två klubbtävlingar. Det andra tävlingsveckoslutet ordnas i höst.

Stort intresse för ridsport på Kimitoön

Till veckoslutets tävling i Kimito kommer ryttare från olika orter i Sydvästra Finland men också lokala ryttare deltar.

- Det finns ett stort intresse för ridsport på Kimitoön. Och intresset ser ut att växa hela tiden, säger Elin Magnusson. Det finns både små och stora stall och flere ryttare på ön.

Huruvida det kalla och snöiga väder som utlovats till veckoslutet gör att en del ryttare ännu backar återstår att se. I sig ska vädret ändå inte inverka på tävlingarna eftersom de hålls inomhus i Axxell Brusabys manege.

Allmänheten är välkommen att följa med tävlingarna som för åskådare är gratis. På lördag är det banhoppning som gäller och på söndag dressyr. Båda tävlingsdagarna inleds klockan 10.

- Dessutom har vi ett jättefint café! påminner Magnusson.