Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Hakkarainen skickade könsbilder med jobbtelefonen

Från 2014
Uppdaterad 13.03.2014 17:03.
Bild: Yle

Riksdagsman Teuvo Hakkarainen från Sannfinländarna är i blåsväder igen.

I ett pressmeddelande beklagar Hakkarainen uppgifterna i tidningen Seiska om att han skickat nakenbilder till en kvinna. Kvinnan säger till tidningen att Hakkarainen skickat vågade nakenbilder på sig själv, tagna med hans riksdagstelefon.

Hakkarainen säger att hans omdöme svek, och att allt berodde på hans egen dumhet. Han säger att han var berusad och att han lockades med i det hela av text- och bildmeddelanden.

"Jag är utsatt för utpressning"

Teuvo Hakkarainen säger till Yle Nyheter att han blivit utsatt för utpressning i anslutning till meddelandena. Enligt honom utnyttjades hans berusning medvetet för att det sedan skulle gå att tjäna pengar på situationen.

Teuvo Hakkarainen säger att han inte i det här skedet överväger att göra någon polisanmälan om det han anser vara utpressning.

Riksdagsgruppen tog inte upp saken

Ordföranden för Sannfinländarnas riksdagsgrupp, Jari Lindström vill inte kommentera Teuvo Hakkarainens agerande eller uttalanden om utpressning.

- Hakkarainen har själv berättat om saken i sitt pressmeddelande, säger Lindström.

Saken togs inte upp då Sannfinländarnas riksdagsgrupp höll möte idag. Teuvo Hakkarainen ber att Sannfinländarna som parti inte blandas in i det hela.

- Jag är en ärlig man och jag är helt annorlunda i nyktert tillstånd, tillägger han.

Diskussion om artikeln