Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Borgå simhall borde ha öppet längre

Från 2014
Uppdaterad 18.03.2014 10:09.
Människor simmar i simhall.
Bild: YLE / Hanna Othman

Borgå simhall har varit välbesökt hela vintern med till och med tusen besökare per veckoslut. Så många användare sliter också på inrättningen.

I simhallen i Borgå har rutschkanan varit stängd i några dagar. Räcket uppe vid startplatsen har en liten bristning som ska åtgärdas.

Det är tio år av flitig användning som slitit på räcket, och när den nu är stängd kontrolleras hela staketet med det samma, berättar Per Högström, chefen för idrottstjänster i Borgå.

Folk söker sig till simhallen vintertid, och också ishallens skridskoturer är välbesökta då det inte finns naturliga möjligheter för de här aktiviteterna i naturen. Dessutom lockar idrottsaktiviteter säger Högström. Det är inte heller bara borgåbor som använder simhallen utan användare kommer från alla de östnyländska kommunerna.

Bildtext Yle/Simon Bergholm
Bild: Yle/Simon Bergholm

Högström vill ha mer resurser i julklapp

Skulle det behövas en till simhall i Borgå? Det skulle säkert räcka kunder också för den, tror Högström.

Borgå simhall
Bildtext Borgå simhall - (Copyright: Yle/Sune Bergström)
Bild: Yle/Sune Bergström

– Skulle man fråga mig vad jag vill ha i julklapp så skulle jag säga lite mera resurser för att hålla förlängda veckoslutsöppettider. Då skulle det ge lite mera användningstid. Det är följande steg innan man pratar ny simhall.

En simhall är inte den förmånligaste anläggningen att hålla i gång, men en av de bästa med tanke på att den betjänar alla från små barn till pensionärer, säger chefen för idrottstjänster.