Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

Kobbe Bergh blir styrelsebas i Stockmann

Från 2014
Uppdaterad 19.03.2014 10:18.
Programmet är inte längre tillgängligt

Kaj-Gustaf Bergh tar över ordförandeposten i Stockmanns styrelse. Bergh eftertäder Christoffer Taxell som lett styrelsen sedan 2007. Bergh tillträder i ett ytterst utmanande skede, Stockmanns resultat har stagnerat de senaste åren, egentligen är det enbart Lindex som kan visa upp ett positivt resultat.

Framtidsutsikterna när det gäller Stockmanns verksamhet i Ryssland är ytterst bekymmersamma, rubelns kurs har förvagats med tjugo procent de senaste månaderna vilket påverkat köpkraften i Ryssland negativt.

Som en följd av den försämrade köpkraften kommer Stockmann att stänga ett tjugotal Seppälä-butiker i Ryssland. Eventuella sanktioner kan ytterligare försämra Stockmanns lönsamhet i Ryssland.

Kaj-Gustaf Bergh vill ändå inte ompröva Stockmanns rysslandsstrategi. I medlet av åttiotalet var Finland det enda västland som ryssarna kunde besöka och när man kom hit gjorde man sina inköp i Stockmanns varuhus i Helsingfors. Stockmann har gjort sina satsningar i Ryssland på lång sikt och vi ser inget behov av att ompröva vår strategi. Men visst är läget just nu skrämmande.