Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Gubbrockarna minns 60-talet

Från 2014
Uppdaterad 19.03.2014 13:50.
Gubbrockarna

Med showen The Amazing 60ies på Vasa Stadsteater har Gubbrockarna gjort en djupdykning i 60-talet, både i minnen och i musik. De flesta av de fjorton inprickade föreställningarna har varit slutsålda.

Om du kommer ihåg sextitalet så var du inte med, brukar det ibland heta. Men musiken är ju väldokumenterad så den lever alltid vidare, också om enskilda händelser börjar bli lite suddiga.

Men då det gäller Gubbrockarnas show på finska teatern i Vasa så är minnena lika levande som musiken.

Alla ställen som folk dansade på i Vasa, namn på banden från den tiden, Vienos korvkiosk, Valios bar och många andra minnen dyker upp under The Amazing 60ies.

Musiken som det här storbandet, ”världens största rockband” framför sträcker sig från gammal god rock’n’roll via pophits till låtar av Them och Jefferson Airplane. I programmet som du kan lysnna på här,

hör du följande låtar: Shakin’ All Over (Johnny Kidd and The Pirates), Sånt är livet (Anita Lindblom), Good Golly Miss Molly (Little Richard), The Birds and the Bees (Alma Cogan) Cadillac (The Renegades); Barbara Ann (The Beach
Boys) och Piece of my heart (Janis Joplin).

Musiken är bandad av teaterns ljudtekniker Eetu Öysti under en föreställning.

Gubbrockarna grundades som en arbiskurs i Vasa 1998 och har från början letts av Krister Kulju. Tidigare har de bl.a gjort showen The golden age of Rock'n'Roll med 50-talslåtar på Stadsteatern.

Följande föreställningar av The Amazing 60ies ges 27, 28 och 29.3 samt 5.4.

Läs mer om Gubbrockarna här