Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Här är våra drömfestivaler

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
På Kayne West-festivalen får alla vara Kanye.
Bildtext På Kayne West-festivalen får alla vara Kanye.
Bild: YLE

Kent ska ordna en egen festival. Vi tycker de är lite gubbiga och föreslår i stället att de här artisterna kunde hoppa i festivalordnar-skorna. Vi lät fantasin flöda fritt, så välkommen till hoppborgar, beundrarpost och champagne.

Snart kommer Kent ut med ett nytt album. Eftersom gubbarna gärna vill vara lite annorlunda blir turnén något riktigt speciellt. Eller turné och turné. Det är bara två spelningar, men de görs på festivaler, som är ordnade av Kent själva.

Kentfest är en endagsfestival med mat, dryck och aktiviteter. Huvudbandet är såklart Kent. Det är alltid roligt med festival, men kent börjar ju, som jag redan tidigare skrev, vara rätt gubbiga nu. Det syns också på de andra artisterna som ska spela på festivalen, som till exempel Nina Persson. Jättebra artist, men hej 90-talet!

Vi tycker Kents endagsfestival är en alldeles superb idé, och skulle gärna se fler, lite mindre gubbiga artister ordna liknande evenemang.

Här är våra förslag:

Isac Elliot-festivalen

Isac Elliot kunde ordna världens största limsadisco. På scen ser vi förutom Isac också Molly Rosenström och Robin. Festivalen hålls på en nöjespark och det springer omkring clowner och människor utklädda till diverse djur och seriefigurer. Det finns ett bås med beundrarpost, och breven delas ut av Isac i pauserna. Vågar man fråga chans på någon vinner man en stor slickepinne.

Det finns även en avskild avdelning för föräldrar. Där sitter de och diskuterar och lyssnar på musik. Till exempel Kent.

The Flaming Lips-festivalen

Okej, Wayne Coyne och hans gäng är också gamla gubbar, men en festival tillsammans med dem skulle nog bli ett minne för livet.

Besökarna tilldelas djurdräkter när de går in till området. Bandet bjuder på sina egna hittar blandat med Beatlescovers. Konfettin seglar ner och Wayne blåser såpbubblor stora som hus. Självklart går han också ut i publiken, inne i en stor plastbubbla. Ljusshowen är förhäxande och enhörningar flyger genom luften. Det hela avslutas med att Yoshimi slåss med en rosa robot och tusentals färgglada ballonger sprids över området.

Andra som spelar på festivalen är iamamiwhoami och U.S. Girls.

Wino 4ever-festivalen

Malin Nyqvist (som hörs i Musikrepubliken på onsdagar) och Taika Mannila ligger bakom dj-duon Wino 4ever. Deras festival osar av coolhet och tuffa beats. Vid inträdet får alla hårmascara i valfri färg, och en kreddig öl eller ekologisk ingefärsdricka. Istället för armband för besökaren ett hundhalsband.

Initiativtagarna till Fatta är på plats för att sprida sitt budskap, och unga lovande designers säljer sina tygkassar och t-shirts. En ung konstnär från Berlin har gjort en videoinstallation som snurrar bakom dj-båset.

Samtidigt som vi lyssnar på musik kan vi hoppa i en hoppborg, hänga runt poolen och åka vattenrutschkana.

Andra som spelar på festivalen är Rebecca & Fiona, LCMDF, Icona Pop och medlemmar ur Femtastic.

Kayne West-festivalen

Kanye West-festivalen är väldigt koncentrerad till... Kanye West. Vid ingången blir alla tilldelade masker med Kanyes ansikte på. Detta för att Kanye ska kunna sjunga till sig själv under konserten. Området är också fyllt av hans kläder och andra varor med Kanyes namn eller ansikte på. Allt är självklart till salu. De som vunnit VIP-biljetter till festivalen får också träffa Kim Kardashian och Mini-Kanye.

Maten är lyxig och skumppan flödar. De med VIP-biljett dricker såklart champagne. Kanyes konsert räcker hela dagen eftersom han går igenom alla sina skivor. Autotunedelen av spelningen räcker fem timmar.

De första hundra på plats får köpa de slutsålda Kanye-dojjorna för en femhundring.

Kanye har självklart tagit med sig en stråkorkester och sex stycken vita hingstar.

Andra som spelar på festivalen: ingen.

Vad tycker du om våra festivalförslag? Bra va, eller har vi glömt nån jätteviktig?