Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

MLL efterlyser familjefaddrar

Från 2014
Uppdaterad 20.03.2014 09:46.
Händer.

Byamormor och –morfar behövs i dagens hektiska värld. Många barn saknar en trygg vuxen som stöder och uppmuntrar.

Mannerheims barnskyddsförbund vill ha flera äldre med som byamormor och byamorfar. De som i dagens läge är med i verksamheten hjälper till då MLL ordnar familjecafé och leker med barnen och diskuterar med föräldrarna.

Nu söker MLL också personer som kan tänka sig hjälpa till på daghem och på skyddshemmet Nuttu. På Nuttu finns det nu så många klienter att de gärna skulle ta emot ett par extra händer. Det behövs någon som bara kan vara närvarande för ungdomarna.

Passar de flesta

Byamormor och byamorfar kan nästan vem som helst bli. Det viktiga är att personen har tid. Hanna Karlsson, viceordförande för Borgåavdelningen säger att uppdraget kommer att ge mera innehåll i livet, man får träffa många nya människor och knyta nya bekantskaper. Karlsson säger att många av de nuvarande morföräldrarna är sådana som flyttat till Borgå och inte känner till staden eller människor här.

Är du intresserad av byamormors- och –farfarsverksamheten, eller av familjefadders- eller barnvaktstjänster, ta dig då till Äppelbackens servicecenter i Borgå torsdagen den 20.3 mellan kl. 15 och 17. Om en vecka börjar där en kurs för dem som vill bli byamormor eller -morfar.

Mera information på Borgå stads webb.