Hoppa till huvudinnehåll

X3M

80-talsfilmer som får en fortsättning

Från 2014
Uppdaterad 27.06.2014 09:58.
Typiska Mad Max-bilar är att vänta
Bildtext Typiska Mad Max-bilar är att vänta även i den nya Mad Max-filmen.
Bild: Skärmdump från klippet på Youtube

Spökjägare, mördarmaskiner och vägkrigare gör efter flera års tystnad comeback på vita duken.

Just nu verkar det som om det blåser retrovindar i den amerikanska filmbranschen då flera filmserier från främst 1980-talet får en fortsättning. Vi listar tre daterade favoriter som inom en snar framtid får ytterligare en uppföljare.

3. Ghostbusters 3 (?)

I veckan stod det klart att Ghostbusters får en uppföljare. Inspelningarna av den tredje filmen om spökbekämparna börjar 2015. Visserligen utan Harold Ramis som olyckligt gick bort för ett tag sedan. Ivan Reitman kommer heller inte att regissera den tredje filmen och de ursprungliga bekämparna har mycket små roller. Ännu är det oklart hur storyn ser ut men redan i mitten på 90-talet skrevs en version av manuset till trean och då utspelade sig filmen i helvetet.

2. Terminator 5: Genesis (2015)

Terminator 2:an är fortfarande en av historiens bästa actionfilmer men tyvärr dog serien ut med den tredje filmen och återhämtade sig aldrig. Nu vill Arnold Schwarzenegger börja om igen och har tagit hjälp av Emilia Clarke (Daenerys Targaryen från GoT). Själv säger Arnold i intervjuer att den femte Terminatorfilmen har precis samma känsla som Judgement Day. Vi hoppas på ett mirakel men är fortfarande skeptiska.

1. Mad Max: Fury Road (2015)

Australien är känt som stället där allt försöker döda dig. Och i en postapokalyptisk värld signerad Mad Max stämmer det synnerligen väl. Mad Max gjorde en ung Mel Gibson till en världsstjärna på 1980-talet och nu är han tillbaka men gestaltas den här gången av Tom Hardy. Men Gibson kommer självklart att ha en mindre roll. Mad Max: Fury Road utspelar sig tidsmässigt mellan den första och den andra filmen.

Mer om ämnet på Yle Arenan