Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Succénymfer antastar män i Helsingfors

Från 2014
Uppdaterad 25.03.2014 12:10.

Inhemska TV-serien Nymfit har sålts till flera länder och sänds för tillfället bl.a. i Italien, Serbien och Tyskland. Skådespelarna Sara Soulié och Rebecca Viitala spelar nymfer i succéserien som har premiär i Finland ikväll.

Serien som sålts till över 50 länder blandar element ur grekisk mytologi med en modern miljö som utgörs av Helsingfors. Genren är en form av fantasy där nymfer överlever genom att älska med män som sedan dör efter akten. Intrigen är antagligen också det som väckt intresse för serien utomlands.

– I Italien är det främst 30–40 åriga kvinnor som varit ivriga över serien. Det beror säkert på att kvinnorna är i centrum för och att intrigen är samtidigt både sensuell och intellektuell, berättar Sara.

Rebecca och Sara tror också att serien biter på publiken i Finland. Här finns ett gammalt intresse för mytologi i och med Kalevala.

För övrigt tycker skådespelarna att det är både konstigt och roligt att uppleva sina roller dubbade till t.ex. italienska och tyska.

– Jag fick träffa min dubbare i Italien. Det var första gången hon hade träffat skådespelaren som hon hade dubbat. Jag igen blev smickrad övar att min dubbare normalt brukar agera som Meryl Streeps röst, säger Sara.

Nymfit har premiär i Finland måndagen den 24 mars på MTV3.