Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Selfies och sommar på spellistan

Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Bildtext The Chainsmokers har fått med många snygga selfies till sin video.

Än en gång har det kommit in nya låtar på spellistan. Den här veckan kan vi bland annat bjuda på en video som blivit viral, en plagiatskandal och sommarkänslor.

Varje vecka tar vi in nya låtar på kanalens spellista. Den här veckan drömmer vi oss bort till sommaren med Calvin Harris, och så lyssnar på vi på kloka ord på Kent.

The Chainsmokers / Selfie

Låten Selfie är dj-duon The Chainsmokers andra singel (deras första låt Erase gjorde de tillsammans med den indiska sångerskan och skådisen Priyanka Chopra). The Chainsmokers består av Andrew Taggart som är hemma från Portland, och New York-bon Alex Pall som studerat konst på universitetet i New York. De här killarna är bara så rätt. I allt. Låten blev en hit efter att de laddat upp videon på olika sociala medier, och förutom selfies som fans skickat in, ser vi också David Hasselhoff, dj Steve Aoki och Snoop Dogg.

Calvin Harris / Summer

Calvin Harris förbereder sig inför sommaren. Kanske lite tidigt, men vi gillar det. Vi hoppas bara låten håller ända till sommaren, för vi vill gärna kunna sjunga "met you in the summer!" och sen gå ut till morgonsolens första strålar.

Kent / La Belle Epoque

Kents nya singel La Belle Epoque hyllas av kritikerna och fansen, samtidigt som de anklagas för plagiat. Texten är verkligen det starkaste i låten, och Kent motsäger sig ankalgelserna och påstår att det är en vanlig poesiövning att börja varje mening med "jag är". Här på redaktionen har vi delade åsikter kring singeln.

American Authors / Best Day Of My Life

Kan det bli gladare än så här? Vi tvivlar. Best Day Of My Life finns med på indierockbandets debutskiva Oh, What a Life som kom ut för bara någon vecka sedan. Bandet har sagt att de älskar sociala medier, så vill du veta vad de har på gång är det nog säkrast att följa dem på allt från instagram till facebook. Deras huvudsajt finns här.

Eminem ft. Nate Ruess / Headlights

Vi hittade ingen officiell video till låten, men den här fangjorda får duga så länge. Eminen rappar om sin dumma morsa och Nate Ruess (sångaren i fun, ni vet) lägger på en snygg melodislinga med sin kännspaka röst.


Så här ser hela spellistan ut

Här kan du kolla in alla låtar som för tillfället finns på spellistan. Du ser också hur ofta vi spelar dem. Spellistan finns också på Spotify, men där saknas så klart låtar som inte publicerats på Spotify.