Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Svintidigt i studion med Pharrell Williams

Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Bildtext Cris Cab är bästis och bundis med Pharrell Williams.

Med Liar liar fick Miami-stationerade Cris Cab en drömstart på karriären. Hans hemliga vapen? Väldigt tidiga morgnar. Ja, och Pharrell Williams förstås.

Träffar du Cris Cab kan du vara säker på att där också finns en akustisk gitarr på högst en målvaktsräddnings avstånd.

- Jag har alltid en med mig, för låtskrivandet görs oftast med gitarr. Jag började spela när jag var 10 år, säger han.

Vi träffas så pass tidigt på morgonen att en del större stjärnor nog skulle kräva espresso intravenöst och taxi fram till soffan för att kunna svara på frågor. Men inte Cris Cab.

- Jag jobbar alltid bäst på morgonen! Jag tar en kaffe och dricker lite vatten, lyssnar på några låtar och sen börjar jag. Det handlar om att spela och spela och spela. Av nån anledning så funkar det smidigast tidigt på morgonen. Jag får till en idé då, och på eftermiddagen går jag in i studion och spelar in den.

Det låter grymt effektivt!

- Javisst, det är en snabb process. En stor fördel är att jag har en egen studio i Miami och jag tillbringar massor av tid där. Det blir lätt tio timmar om dagen, eller mer. Ibland sitter jag 12 eller 13 timmar i sträck.

Pharrell är den bästa läraren

Det svåraste, säger han, är att veta när en låt är färdig. Då kan det vara skönt att ha nån med bra hitkänsla i samma rum. Ta Pharrell Williams, till exempel.

- Pharrell har varit så cool och han är min bästa lärare. Alltid när vi ses så vill han att jag kommer förbi hans studio. Sen har han haft mig att spela in gitarr för andra artisters album, Miley Cyrus till exempel. Så ja, Pharrell är en fin vän och jag är så lycklig över att ha honom vid min sida, säger Cris Cab.

Fixar du att bråka med honom om ni tycker olika?

- Haha, det kommer ju alltid att finnas personlig smak, men Pharrell är så cool och avslappnad, och vi litar på varandra. När han har en idé så är det så, och speciellt när det handlar om Pharrell. Han har alltid en så stark vision om hur saker ska vara.

Liar Liar kom till smidigt, som de flesta andra spåren på debuten Where I belong.

- Pharrell producerade den ganska snabbt, vi skrev den för två år sen och gjorde klart den inför albumet nu. Pharrell var den som sa att hördu, den här låten är det som gäller, så vi fixade till den.