Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Seger - och problem - för Barca

Från 2014
Uppdaterad 27.03.2014 12:06.
Victor Valdes skadar sig, mars 2014.
Bildtext Victor Váldes säsong lär vara över.

FC Barcelona besegrade Celta Vigo med 3-0, Lionel Messi gjorde sitt 22:a mål för säsongen medan Neymar satte såväl sin åttonde som sin nionde fullträff. Och Barca steg förbi Real Madrid till andra plats i tabellen. Allt bra? Ändå inte.

Trots att Barcelona verkar ha hittat toppformen nu när den behövs som mest hopar sig vissa orosmoln ovanför Camp Nou. I onsdagskvällens segermatch mot Celta Vigo åkte målvakten Victor Valdés i den 22:a spelminuten på en knäskada som gjorde att han inte kunde fortsätta matchen. Valdés fördes till sjukhus för noggrannare undersökningar. Den 32-årige katalanens säsong lär ska vara över och också sommarens VM är i fara.

Barcelona-managern Gerardo Martino säger på FC Barcelonas webbplats att Valdés skada är ett hårt bakslag.

- Det är ett hårt bakslag men det här laget har klarat många liknande motgångar och vi kommer att gå framåt. Men i det här skedet av säsongen trodde jag att allting som skulle hända oss redan hade hänt.

Martino säger att hans adepter har dragits med många skador under pågående säsong och syftar på spelare som Leo Messi, Neymar, Jordi Alba och Carles Puyol. Tidigare under säsongen hade Valdés redan missat åtta matcher på grund av skada.

FC Barcelonas spelare visade efter matchen sina sympatier för sin förstemålvakt, här några tweets samlade på FC Barcelonas webbplats.