Hoppa till huvudinnehåll

Sport

KalPa värvade tungt målvaktsnamn

Från 2014
Eero Kilpeläinen
Bildtext Eero Kilpeläinen, här i Ässäts uniform.
Bild: YLE

FM-ligaklubben KalPas säsong var en smärre katastrof och laget slutade på fjortonde och sista plats i grundserien. Även om målvaktsspelet inte var lagets största problem säsongen 2013-2014 värvar man ett tungt målvaktsnamn.

Trots att Eero Kilpeläinen spelade i KalPa som junior, drar han på sig KalPa-dressen för första gången i FM-ligan efter att tidigare ha representerat Ässät och Jokerit. Den 28-årige Kilpeläinen ledde Ässät till grundserietvåa våren 2011 och Jokerit till grundserievinnare våren 2013, men slutspelet gick inget vidare. Den pågående säsongen spelade han i Zug i den schweiziska ligan. Kilpeläinens kontrakt med Kuopioklubben är av modellen 3+1 år.

Nu har KalPa åtminstone en målvakt som heter duga, men en titt på den gångna säsongens FM-ligagrundserie ger vid handen att de största problemen finns i andra ändan av rinken. På 60 matcher mäktade KalPa nämligen med skandalöst dåliga 101 mål vilket var 33 fullträffar mindre än Ässät som gjorde näst minst mål. KalPas bästa målskytt Kalle Kerman gjorde åtta mål.

Under säsongen 2013-2014 vaktades KalPas mål av Pekka Tuokkola, Henri Kiviaho och Antti Ore.