Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Panda da Panda + Rebecca & Fiona = blod och kärlek

Från 2014
Uppdaterad 03.05.2016 12:09.
Thibo har en förmåga att skada sig på scenen.
Bildtext Thibo har en förmåga att skada sig på scenen.
Bild: YLE / Tommy Nordlund

Ett svärd rakt i bröstet så att han tvingas bryta showen. Det hände 2012, men knappt något har förändrats sen dess. När Thibo Girardon går upp på scenen som Panda Da Panda är det upplagt för sjukskrivning.

- Det blev inget blod på spelningen i går, men jag tror att jag brutit axeln, säger Thibo Girardon i den norska hotellobbyn där vi ses.

Hårtofsen, som blivit ett av hans kännetecken, fick flickvännen Rebecca Scheja fixa den här morgonen. Själv kunde han inte lyfta armen.

Rebecca, mest känd som ena halvan av Rebecca & Fiona, verkar rätt van.

- Själva håller vi inte på med vassa föremål alls, säger hon.

- Men ni har vassa tungor, säger Thibo.

30 låtar var målet

Egentligen har han haft ont om tid för skador under det senaste året. Förra hösten kom albumet Flaoua Paoua, sprängfyllt med hela 17 Panda-låtar. Det hade kunnat bli ännu fler, berättar han.

- Min plan var egentligen att ha med 30 låtar. Jag ville släppa en dubbel-cd, men sen blev det så att jag fick välja bort mycket gammalt. Jag är jättenöjd med hur den blev i sin spellista, som min kära flickvän gjorde. Jag kunde inte välja faktiskt, så jag sa bara att här, sätt ihop en spellista du i stället.

- Jag valde ordningen, inte valet av låtarna, säger Rebecca.

Ni bor alltså tillsammans och gör musik båda två, det är ju bästa utgångspunkten...

- ...att vara kär, säger Thibo.

- Jo men vi bollar med varandra, dribblar ibland, lägger han till.

- På vår Candy love sjunger han kör i verserna, berättar Rebecca.

- Vi gör väldigt mycket samma sak, jobbar i samma program och så. Det är väldigt kul. Men han fick säga till mig häromdagen att nu håller jag på med min låt och det är inte din. Jag började göra om allt och fixa värsta visionen av vilken sorts låt det skulle kunna bli. Så jag får akta mig, säger Rebecca.

Rånaren som tar det mesta

Kolla in Rånaren här under. I texten lånar Thibo en cykel och en Volvo - till och med ett hjärta sticker han iväg med.

- Allt i den är sant, det kan ju vara kul att veta. Det roliga är att jag sjunger att jag lånade bara, för alla har fått tillbaka allt... tror jag i alla fall.

Mer om ämnet på Yle Arenan