Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Chris Holmes : Jag kanske flyttar till Borgå för gott!

Från 2014
Uppdaterad 30.12.2014 16:56.
Chris Holmes
Bildtext Chris Holmes kan gott tänka sig att bosätta sig i Borgå
Bild: Yle/Mathias Gustafsson

- Jag skulle inte ha något emot att bo här, säger Chris Holmes, W.A.S.P´s före detta gitarrist. Det som är helt säkert är att i Los Angeles vill jag inte längre bo. Men nu hänger allt på så många saker. Uppehållstillstånd och förstås att får jag ihop ett band här, fortsätter han.

Det är en tankfull och filosoferande Chris Holmes som går omkring på Domino de la Rogues gård i Sannäs i Borgå. Nykter sedan 1996 med ett tungt missbruk bakom sig, har Chris Holmes nu haft tid att tänka och reflektera. Berättelserna är många och färggranna.

- Jag är nu 56 år gammal, skrockar Holmes. Och det är en ålder som var och en ska veta att jag gjort allting för att aldrig uppnå. När jag var tjugo var det helt klart att jag aldrig skulle bli 40. Men fjorton år senare sitter jag här, fan vet hur, fortsätter han. Jag lever fortfarande trots alla odds.

Chris Holmes kommer att uppträda tillsammans med Borgåbandet Baton Rogue Morgue, som inleder sin Finlandturné på Konstfabriken onsdagen den 2 april.

- Jag har ju nog kommit ut med en platta och en ny är på väg, men vi hinner inte träna in låtar från den, förklarar Holmes. Så vi spelar några låtar av W.A.S.P istället. Det kan grabbarna. Antagligen har de hört låtarna fler gånger än jag själv, skrattar han.

På frågan om hur Chris Holmes ser på det arv han och de andra killarna i W.A.S.P lämnade efterkommande generationer, blir han fundersam.

- Det är ett hemskt arv, utbrister han. Det finns inget i modern musik som tilltalar mig. Hip-Hop, för fan där finns ju ingen energi, jag tycker inte det är musik överhuvudtaget, fortsätter han.

Framtiden är ännu lite oklar för Chris Holmes och hans hustru Sarah Holmes.

- Hahah, jag kanske sätter upp ett tält där på Dominos gräsmatta, skrattar Holmes. Nah, vi får se hur det blir fortsätter han allvarligare. Min hustru är fransyska, från Cannes. Kanske det hjälper lite med myndigheterna och lov att få stanna här i Finland. Kanske jag till sist börjar spela hip-hop, vem vet? skämtar han.

Läs också:
Med fötterna på jorden mot stjärnorna
Chris Holmes webbplats