Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Företagsrådgivare turnerar i Kristinestad

Från 2014
Uppdaterad 30.06.2015 15:44.
Nina Ingves
Bild: YLE/Ann-Sofie Långvik

Den här veckan drar näringslivscentralen i Kristinestad ut på turné i kommunen med infokvällar för företagare. De riktar sig till redan befintliga företag, som kommer att få en inbjudan i postlådan, och till personer som funderar på att starta ett företag. Bland annat kommer företagsrådgivaren Nina Ingves att berätta vilka tjänster Näringslivscentralen erbjuder.

- Vår uppgift är att öppna dörren till det lokala näringslivet. Vi vill jobba för att ha ett starkt företagsklimat i kommunen, säger Nina Ingves.

Företagsrådgivaren ger sig ut på turné i Kristinestad

Programmet är inte längre tillgängligt

Infokvällarna startar på onsdag på näringslivscentralen. Följande kväll träffas företagare i Dagsmark. Efter det ordnas en till ett par träffar i veckan i Ömossa, Lappfjärd, Härkmeri och Tjöck, för att avslutas på näringslivsbyrån i maj.

- Vi valde att lägga första och sista tillfället till näringslivscentralen. Vi vill naturligtvis uppmana folk att komma in hit oavsett om man har något väldigt viktigt på hjärtat eller bara vill komma in och diskutera, säger Ingves.

Bättre kontakter

Målet med företagsinformationen är att skapa en plattform mellan näringslivsbyrån och näringslivet och alla företagare.

- Vi vill skapa ett tillfälle då vi kan att träffas och diskutera så att vi också kan hjälpas åt och få en kommunikation helt enkelt och få reda på vilket behov som finns och vad som är på gång, säger Ingves.

Ett syfte med företagsträffarna är också att skapa kontaktytor företagarna emellan. I Kristinestad finns utrymme för samarbete mellan företagare, säger Nina Ingves. Näringslivscentralen vill också gärna förmedla nyheter ut till företagarna, som kanske själva inte hinner ha koll på allt som är på gång.

- För en företagare kan det vara svårt att hitta tid att hänga med om vad som händer på den kommunala nivån, den regionala eller nationella nivån. Vad finns det för aktuella och intressanta saker att ta del av? Där kan vi ha den intressebevakande funktionen och hänga med i vad som händer och kan förmedla informationen till företagarna sedan, säger Ingves.

Därför vill Ingves också att alla företagare ska uppdatera sin information och kontaktuppgifter.

- Vi behöver uppdatera kontaktuppgifterna för att kunna bygga upp en bra databank också med e-post så att vi snabbt kan få ut information snabbt och enkelt till den som är intresserad, säger Ingves.

Förutom företagsrådgivaren Nina Ingves kommer också näringslivscentralens vd Angelique Irjala att vara med på informationskvällarna.