Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Ulf Lidman hyllar Elvis på debuten

Från 2014
Ulf Lidman
Bild: Yle/Jan Jacobson

För Ulf Lidman i Petalax har amerikanska bilar och amerikansk musik alltid legat nära hjärtat. Nu skivdebuterar han med Elvis tribute.

Det är alldeles speciellt Elvis musik som Ulf Lidman gillar. Men på nyutkomna skivan Elvis tribute försöker han inte låta som honom, utan gör i stället sin tolkning av låtar som han gillar.

- Det finns så många bra låtar med Elvis, men här är ett urval av mina favoriter, säger Ulf om skivans aderton låtar.

Här finns välkända låtar som That's alright mama, In the ghetto och Heartbreak hotel. Men också några lite mindre spelade som It hurts me och Pledging my love.

Ulf Lidman är busstrafikant och -chaufför med musik och bilar som hobby. Han gillar att samla på gitarrer och han brukar uppträda med sin duo tillsammans med Yngve Holmlund.

Ibland tolkar han också Elton John eller Frank Sinatra tillsammans med pianisten Leif Enlund, och alla tre tillsammans med Jan- Henrik Häggdahl brukar också träffas och spela rock då och då.

På 70-talet spelade Ulf med dansbandet Atlantic men sen tog bilintresset över för en tid. På 80-talet körde han dragracing och har flera FM-medaljer från den tiden. Nu står det några amerikanska bilar i garaget och en av dem finns inklippt på skivomslaget där Ulf poserar framför Elvis hem Graceland i Memphis.

- Jag har varit där ett par gånger och man blir nog ett större Elvis-fan av att ha sett och upplevt det på nära håll, säger Ulf. Och så fick man ju se den rosa Cadillacen och andra berömda Elvis-bilar.

I programmet Österbottnisk musik kan du höra intervjun med Ulf och låtarna Welcome to my world, Pledging my love, It hurts me, Help me make it through the night och Suspicious minds.