Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Talkshow om tältande män, vuxenskap och viktkontroll

Från 2014
Uppdaterad 08.04.2014 11:25.
gäster i Bettina
Bild: YLE/Marina Helenelund

Ska man tåla stryk? När blir man vuxen? Tillbakadragen eller tuff? Bland annat dessa frågor diskuteras i Bettina måndagen den 7.4 kl. 21.00 på Yle Fem och Yle Arenan. Titta!

I veckans talkshow möter vi Sanna Kosola, finsk mästare i kickboxning som satsar hårt på kommande mästerskap. "Det handlar inte om vem som tål mest stryk", säger Kosola, "utan hur man klarar sig och lär sig ta smällar". Träningarna går långt ut på att blocka sig och skydda sig själv.

Kosola berättar att det krävs hårt arbete för att hålla viktgränsen inför matcherna. Dieten är viktig och det gäller att välja näringsrik mat. "Som mest har jag gått ner 15 kilo på 7 dagar inför en match, men det är nog extremt".

Gäster är också skådespelarna Niklas Häggblom och Anders Slotte, aktuella med pjäsen Två män i ett tält som sätts upp med 10 års mellanrum. Den tredje och fristående delen av Anders Larssons komediserie Två män i ett tält - En komet kommer hem har premiär 10.4.

Pjäsen berättar om tältmännen Vingles och Erbarmers historier och hur de två männens liv har förändrats med åren. "Tiden går snabbare hela tiden då man blir äldre, så antagligen har det mentalt sett gått kortare tid mellan de två sista delarna", säger Niklas Häggblom.

Musikartist i Bettina är Gugi Kokljuschkin, musikråd och pensionär med en lång karriär inom skivbolagsbranschen. Gugi är även känd som solisten i 60-tals bandet Topmost som fortfarande efter 50 år gör spelningar.

I tre års tid att Gugi jobbat hårt med egen musik och debuterar med ett eget soloalbum Isot opit elämän. "Vad händer när man blir fullvuxen, blir det tråkigt eller har man roligt?" funderar Gugi och sjunger i Bettina låten Kuollaanko aikuisuuteen?.

Programmet kan ses på Arenan.