Hoppa till huvudinnehåll

Inrikes

FT: Popkonserter i Finland hotade

Från 2014
Uppdaterad 03.04.2014 09:11.
Miley Cyrus sjunger
Bildtext Miley Cyrus har en konsert inbokad i Helsingfors den 1 juni.
Bild: Peter Foley / EPA / All Over Press

De amerikanska sanktionerna mot ryska medborgare kan göra att amerikanska popstjärnors konserter i Finland ställs in, uppger Financial Times. Helsingforsarenan har ryska ägare som är med på sanktionslistan.

Arenan i Helsingfors ägs av affärsmännen Gennadij Timtjenko och Arkadij och Boris Rotenberg. Enligt USA är de vänner till Rysslands president Vladimir Putin sedan länge.

Financial Times skriver att de planerade konserterna med Miley Cyrus, Justin Timberlake och andra amerikanska artister kan vara olagliga och att de i så fall ställs in.

Enligt en expert som tidningen har talat med är den avgörande frågan om hyran för arenan är betald före sanktionerna har trätt i kraft eller efter. Om konsertarrangören Live Nation fortfarande inte har betalat hyran för utrymmena behövs specialtillstånd från USA:s finansministerium.

Live Nation Finlands vd Nina Castrén säger till Helsingin Sanomat att det är möjligt att konserterna ställs in. Hon säger att företagets jurister i USA håller på att utreda frågan. Om konserterna inte kan hållas i Helsingfors Arena kommer Live Nation att fösöka hitta en annan plats att hålla dem, eller flytta fram dem till ett senare datum. Lyckas inte det får de som har köpt biljett sina pengar tillbaka.

Diskussion om artikeln