Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Hovet testar: Infamous Second Son

Från 2014
Bildtext Hovet har recenserat ett spel igen?
Bild: Tedi Tallqvist / YLE

Med titeln Infamous: Second Son snackar vi om en tvåa i en spelserie kallad Infamous. Hovet har inte testat ettan, men det visar sig absolut inte vara ett hinder - tvärtom. Vid första åsynen plockar vi ut färggrann, fiberrik grafik, fräsch, ny användning av PS4:s handkontroll med touchpadden, Snyggt soundtrack och bioterrorister.

Är det då "bi[å]terrorister" eller "bi[o]terrorister" undrar vi? Bioterrorister som vänder floran till kärnvapen eller bioterrorister som kastar popcorn i biosalongen? Ingendera visar det sej som. Bioterrorister i Infamous: Second Son är människor som biologiskt kan fungera som vapen - i detta fall får vår huvudkaraktär Delsin kraften att kunna sprinta framåt, genom hinder, i form av svart rök.

- Coolt, säger vi i mun på varandra och längtar efter att få gå till botten med berättelsen.

Vart kan denna galenskap ta oss?

Infamous: Second Son ger genast vibbar av ett skateboardspel där Delsin har glömt skejten hemma. Fantastiskt fint, tycker Tedi. Det är ju inte direkt fel på Skateboardspel, de är oftast ytterst underhållande, men ibland önskar man kunna göra annat än skejtta. Det kan du med råge göra i Infamous: Second Son.

Det fina med spelet är att du från början bits av spelflugan, du vill fortsätta hacka dig genom spelvärlden och kan samtidigt vänta dig vadsomhelst. Dessutom är det lätta knappar, så spelet känns lätt men inte tråkigt, tvärtom, otroligt intressant.

Hovet inser att Infamous: Second Son är det bästa spelet vi kommit över hittills och helhetsbetyget? Det landar slutligen på otroliga 8,81.

GRAFIK
Tedi: 9,5
Emil: 9

SPELBARHET
Tedi: 9
Emil: 9

LJUDVÄRLD
Tedi: 8
Emil: 8

BERÄTTELSEN
T: 9
E: 9

SVÅRIGHETSGRAD
Tedi: Lätt
Emil: Lätt