Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Varuboden-Osla utvidgar bensinmack i Pickala

Från 2014
Uppdaterad 04.04.2014 16:10.
ABC-bensinmacken i Pickala i Sjundeå.
Bildtext ABC-macken i Pickala i Sjundeå ska förnyas.
Bild: Varuboden Osla

Pickala Esso i Sjundeå, i dag Pickala ABC, har tjänat färdigt. Varuboden-Osla nu vill ersätta den gamla bensinmacken med en ny större byggnad.

Programmet är inte längre tillgängligt

Susanne Möller, föreståndare för bland annat enheten i Pickala, berättar att det inte är frågan om en standardlösning utan speciellt anpassad för kraven just i det området.

Det innebär att butiken skall få större sortiment och bland annat ett torgområde, som skall ''leva med tiden'' och också sälja lokala produkter, en sak som kunder har önskat.

Också restaurangen skall bli större och mångsidigare också den med förhoppningsvis lokala produkter.

Dubbelt större

Den nuvarande byggnaden är ungefär 400 kvadratmeter stor. Den nya kommer att bli ungefär dubbelt så stor, ungefär 900 kvadratmeter, säger Susanne Möller.

Ändå tänker hon sig inte det heller som något stort monument så hon tror att nybygget nog smälter in i omgivningen.

En förbättring är också, att den nya byggnaden kopplas till kommunaltekniken. Det nuvarande vattenreningsverket försvinner och därigenom minskar belastningen på ån.
- Det kommer säkert att bli trevligare vid ån när den gamla byggnaden försvinner, tror Susanne Möller.

Diskussioner

Varuboden-Osla har fört förhandlingar med Sjundeå kommun, som skall göra en planändring som gäller enbart den ifrågavarande tomten. Där är det också tänkt att det skall finnas parkeringsplatser för pendlare som vill byta till kollektivtrafik.

Under invånarkvällen, som Sjundeå kommun ordnade på torsdagen (3.4), framförde Sjundeå kommun också tankar på en tunnel för cyklister och fotgängare under stamväg 51 vid korsningen till Störsvik. Kommunen presenterade också tankar på en cykel- och gångbana därifrån till ABC-området. Finansieringen av dessa är ändå inte klar.

Om allt går väl hoppas Susanne Möller att byggnadsarbetena på bensinmacken kommer igång redan på hösten.