Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

"Energidrycken är bra för varken barn eller vuxna"

Från 2014
Uppdaterad 07.04.2014 17:48.
Programmet är inte längre tillgängligt
Yle Nyheter: Måndagssnack 07.04.2014 Del 1 - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Måndagssnackarna talar om energidrycker, läkarköer och anmärkningar mot det planerade köpcentret i Ekenäs. Ilse Klockars från Hangö och Frey Karlsson från Sjundeå är Yle Västnylands måndagssnackare den 7 april.

Programmet är inte längre tillgängligt
Yle Nyheter: Måndagssnack 07.04.2014 Del 2 - Spela upp på Arenan (Programmet är inte längre tillgängligt)

Varken barn eller vuxna borde dricka energidrycker anser måndagssnackarna. Det var ju en köpman som själv satt ut en åldersgräns för inköp av energidrycker, konstaterar Karlsson.

- Det tycker jag var ganska tappert. Han sålde inte åt minderåriga. Vissa idrottsföreningar har också själv satt vissa gränser.

Radio Vega Västnyland

Programmet är inte längre tillgängligt

Yle Västnyland och tidningen Västra Nyland har haft olika uppfattningar om vad som är många anmärkningar i fråga om detaljplanen för Norra hamnen i Ekenäs. Diskussionerna angående antalet anmärkningar har också gått het på Yle Västnylands webbplats. Antalet anmärkningar var 15. Ilse Klockars kommenterar att det knappast är väsenligt hur många anmärkningarna är snanare vad de konkret handlar om.

- Substansen är väl ändå det som är det väsentliga. Anmärka kan man ju men det som spelar roll är ju att det verkligen finns vettig kritik och vettiga tankar där bakom.

Radio Vega Västnyland

Programmet är inte längre tillgängligt

Läkarbristen är ett nationellt problem, men särskilt i Karis har det funnits stora problem att få en läkartid. Att vänta fem månader för att få gå till läkaren är på tok för mycket säger Karlsson. Klockars håller med och hoppas liksom Karlsson att situationen ska bli bättre i och med social- och hälsovårdsreformen.

Effektivera!

Diskussion om artikeln