Hoppa till huvudinnehåll

Österbotten

Hästsportcenterområdet kunde bli hästnära boende

mikael alaviitala och kenth nedergård vid hästsportcentret.
Bildtext Mikael Alaviitala och Kenth Nedergård

Området där hästsportcentret planerades i Korsholm står klart för att byggas. Frågan är vad som ska byggas. En ny arbetsgrupp är tillsatt för att se på vad området kunde användas till.

- Nu finns ju alla möjligheter att utveckla det här området och förmodligen finns hästarna med på något hörn, men vad som i övrigt ska hända är öppet, säger Kenth Nedergård (SFP), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden i Korsholm.

Mikael Alaviitala, utvecklingsdirektör i Korsholm, nämner hästnära boende som ett alternativ för området. Hästnäraboende betyder att de som är intresserade av hästar skulle ha nära till ridvägar och manege.

Programmet är inte längre tillgängligt
Hästsportcenterområdet
Hästsportcenterområdet - Spela upp på Arenan

- Vi kan inte börja planera något som sedan inte går åt. Vi måste ta reda på hur stort intresset skulle vara för ett sådant här boende, säger Alaviitala.

Inga bortkastade pengar

Området ska fortfarande ha anknytning till hästsport trots att planerna på hästsportcentret i sin ursprungliga form är skrinlagda. Området ligger i Tölby-Vikby och enligt Nedergård är läget bra.

- Området ligger fem-tio minuter med bil från ett stort industriområde och ett planerat handelsområde. Vi håller dessutom på att planera hela Tölby-Vikby-området och vi tar i beaktande att här skulle komma ett stort bostadsområde, säger Nedergård.

All infrastruktur är färdig på det 72 hektar stora området, men enligt Alaviitala är inga pengar bortkastade.

- Det enda som är bortkastat är den tid som vi har satt på att planera det här området. Allt som är nedgrävt i jorden här kommer att komma till användning i en eller annan form, säger Nedergård.

Eventuellt ska en tävling utlysas för att kommunen ska få idéer till vad området ska användas till. De hästintresserade i regionen ska också tillfrågas om de är intresserade av hästnära boende i Tölby-Vikby.