Hoppa till huvudinnehåll

Utrikes

Knivman ihjälskjuten av polis i Uppsala

Från 2014
Uppdaterad 08.04.2014 11:42.

En 34-årig man i Uppsala sköts ihjäl av polisen tidigt på tisdagsmorgonen. Händelsen inträffade vid halv fem svensk tid.

Polisen larmades till en adress, där mannen ska ha hotat anhöriga. När polisen anlände fanns mannen inte längre på adressen, men påträffades en dryg halvtimme senare i ett trapphus av en annan patrull.

Enligt Uppsalapolisen hade mannen en kniv i vardera hand. Man har först muntligt försökt få mannen att släppa knivarna, och när det inte hjälpte avfyrades varningsskott.

- Man skjuter då varningsskott, vilket inte heller ger någon effekt. Pepparspray hjälper inte, och man skjuter honom i benet men han tar ingen notis om det, säger länsvakthavande befäl Kenneth Sundin till UNT.se.

Till slut beslöt patrullen att skjuta mot kroppen.

Uppsalapolisens presstalesman uppger till DN att mannen troligen avled på plats. Mannen fördes med ambulans till sjukhus, där han konstaterades död.

Enligt vittnen som UNT.se pratat med avfyrades sju eller åtta skott, men polisen vill i det här skedet inte lämna uppgifter om antalet.

De inblandade poliserna har tagits ur tjänst och kommer att förhöras. Fallet kommer att utredas i Riksenheten för polismål.