Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Fem förlängda kontrakt och två nya spelare i KHL-Jokerit

Från 2014
Uppdaterad 08.04.2014 11:43.
Oskari Korpikari.
Bildtext Oskari Korpikari ny i Jokerit.
Bild: YLE / Tomi Hänninen

Oskari Korpikari och Severi Sillanpää ansluter till Jokerit. General Manager Jari Kurri offentliggjorde dessutom fem förlängda kontrakt.

Anfallsspelarna Semir Ben-Amor, Riku Hahl, Tomi Mäki och Jani Rita fortsätter i Jokerit. Kontrakten gäller för den kommande säsongen.

Jani Rita har spelat flest matcher (527) i Jokerit genom tiderna. Han har också spelat 66 NHL-matcher och representerat Finland i två VM-turneringar.

Riku Hahl har spelat tre säsonger i Jokerit. HPK-fostrade Hahl har ett förflutet i NHL-klubben Colorado Avalanche, schweiziska Davos samt SHL-lagen Timrå och Frölunda.

- Rita och Mäki är klubbikoner som dessutom har spelat utomlands. Hahl har riklig internationell erfarenhet och har som assisterande kapten varit en av lagets viktigaste ledare under de senaste åren, kommenterade Jokerits General Manager Jari Kurri till Jokerits webbsida.

Niko Peltola inledde säsongen 2013-2014 i Ilves men anslöt till Jokerit i december. Han har nu kommit överens om två nya säsonger i Jokerit.

- Den här kvintetten bidrar med kontinuitet i laget när vi flyttar till en ny liga. De är förträffliga lagspelare och idrottare, fortsatte Kurri.

Oskari Korpikari och Severi Sillanpää nya i Jokerit

Oskari Korpikari har ett förflutet i Kärpät, Blues och Pelicans. Han har spelat 506 ligamatcher, vunnit fyra guld och tre silver. Korpikari ingår i landslaget som möter Lettland på torsdagen.

- Korpikari bidrar med tufft och resolut försvarsspel. Han har nått framgång i de klubbar som han har representerat och håller i sin defensiva roll internationell klass, sade Kurri.

Severi Sillanpää är hockeyfostrad i Björneborg och har under hela sin karriär representerat Ässät. Sillanpää som vann FM-guld våren 2013 har spelat 320 ligamatcher.

- Sillanpää är en otroligt idrottslig och ambitiös spelare och vi ser potential i honom som en tvåvägscenter i KHL. Vi tror att han kan prestera ännu bättre i en ny omgivning, konstaterade Kurri.

Korpikaris och Sillanpääs kontrakt gäller till och med säsongen 2015-2016.

Den 31 mars publicerade Jokerit sina två första KHL-kontrakt för nästa säsong när Ossi Väänänen och Ryan Gunderson presenterades.

Förra tisdagen meddelade Jokerit att svenskarna Johan Harju och Linus Omark spelar för klubben de två kommande säsongerna.

På måndagen blev det klart att Tommi Huhtala och Eetu Pöysti som den här säsongen spelat ligahockey för Blues är klara för Jokerit i KHL.

Jokerits hittills offentliggjorda kontrakt:

Backar:

Ryan Gunderson
Oskari Korpikari
Niko Peltola
Ossi Väänänen

Anfallsspelare:

Semir Ben-Amor
Riku Hahl
Johan Harju
Tommi Huhtala
Tomi Mäki
Linus Omark
Eetu Pöysti
Jani Rita
Severi Sillanpää