Hoppa till huvudinnehåll

Huvudstadsregionen

Fullmäktige kräver att Elmu får maskinverkstad

Från 2014
Uppdaterad 09.04.2014 21:01.
Steel Panther uppträder i Nosturi i Helsingfors
Bildtext Fullmäktige gav i dag onsdag sitt stöd till Elmu för att de ska få en gammal maskinverkstad när Nosturi rivs.
Bild: Stefan Nordgren

Stadsfullmäktige i Helsingfors godkände i dag på onsdagskvällen en kläm som kräver att föreningen för levande musik, Elmu, ska tilldelas en gammal maskinverkstad på Dockstranden då deras nuvarande konsertutrymme Nosturi ska rivas.

Flera fullmäktigeledamöter talade sig varm för rockmusik under kvällens möte. Klämmen om att Elmu ska tilldelas maskinverkstaden gjordes av Osku Pajamäki (SDP). 58 ledamöter stödde den.

Frågan om var Elmu ska husera i framtiden har aktualiserats i samband med ett föravtal om en fastighetsaffär på Dockstranden.I det avtalar staden med byggbolaget Skanska om att bolaget bland annat bygger bostäder på området. Skanska köper byggrätten för omkring 36 miljoner euro.

Elmus lokal Nosturi ligger i området och ska därför rivas. Fastighetskontoret hänvisar Elmu till gasklockan i Södervik, fastän föreningen skulle vilja ha den gamla maskinverkstaden som konsertlokal. Den ligger i närheten av Nosturi. Vid fastighetskontoret anser man ändå att det är för dyrt att renovera hallen för Elmus behov. Men i och med att fullmäktige nu vill att Elmu tilldelas hallen kan fastighetskontoret få tänka om.

Läs också:

Dödläge mellan Elmu och Helsingfors
Ny detaljplan för Sandvikens varvsområde oroar Elmu