Hoppa till huvudinnehåll

Åboland

Korpo hälsostation håller stängt i sommar

Från 2014
skylt vid korpo hälsostation
Bild: Yle/Nora Engström

Korpo hälsostation håller stängt i fyra veckor under sommaren. Det beslöt social- och hälsovårdsnämnden i Pargas på sitt möte på onsdag.

Valet stod mellan Korpo och Nagu hälsostation. Att det blev hälsostationen i Korpo som håller stängt beror enligt nämndens ordförande Merja Fredriksson på att det är lättare att få läkare till Nagu sommartid.

– Det här är ett experiment. Fyra veckor lever vi så här och om det blir alldeles för tungt kan man ändra saker till nästa år och ha öppet i stället, säger Fredriksson.

Att stänga någon av hälsostationerna i Houtskär eller Iniö var inte ett alternativ med tanke på deras geografiska läge och marginella vikarieresurser.

Nämndens beslut var enhälligt. Enligt Fredriksson har man gått in för liknande arrangemang tidigare då kommundelarna ännu var självständiga. Då kunde hälsostationerna i Korpo och Nagu hålla öppet turvis.

Genom att hålla Korpo hälsostation stängd i en månad sparas 8000 euro.

– Penningsmässigt är det ingen stor summa så om det sen försvårar verksamheten väldigt mycket kan vi inte fortsätta med det här nästa år, säger Fredriksson.

Korpo hälsostation håller stängt under tiden 14.7.–10.8.2014.