Hoppa till huvudinnehåll

Kultur och nöje

Målmedvetna Molly drömmer om internationell karriär

Från 2014
Uppdaterad 12.04.2014 14:12.
Molly Rosenström ler.
Bildtext Molly använder endast sitt förnamn som artistnamn.

Skönsjungande Molly Rosenströms första skiva Stardust släpps på fredag. 14-åringens första konsert utomlands är redan inbokad.

– Det känns helt otroligt! Jag har väntat så mycket på den här dagen och att få visa vad jag har jobbat med, strålar Molly Rosenström vars debutskiva idag släpps.

Som elvaåring kom Molly på andra plats i talangtävlingen Talent, och ifjol vann hon The voice kids där hon hade Krista Siegfrids som mentor.

Tre av låtarna från den nya skivan Stardust har redan blivit singlar; If I ever grow up, Maybe I love you och Half life. Molly säger sig bli både glad och överraskad varje gång hon hör låtarna spelas i radio.

14-åriga Molly säger att det fungerar bra att vara artist och högstadieelev samtidigt. Vissa dagar är hon borta från skolan på grund av spelningar, men då läser hon hemma istället och hennes lärare stöder också henne genom att skriva upp vad hon missat och vad hon ska läsa.

Älskar att uppträda och sjunga

Det bästa med att vara kändis är enligt Molly att hon får dela med sig av det som hon älskar att göra. På lördag ska hon uppträda första gången utomlands och det blir på Finlandsinstitutet i Stockholm. En internationell karriär är den största drömmen just nu.

– Jag strävar efter att göra så många bra spelningar som möjligt nu under våren och sommaren, och att hela tiden bygga uppåt. Jag hoppas också att alla som lyssnar på skivan ska hitta några guldkorn de tycker speciellt mycket om.

Den nya skivan är enligt Molly poppig. Den har många glada låtar men också lugna ballader, vilket är låtstilen som Molly själv föredrar. Den passar för alla, oberoende av ålder och kön försäkrar sångerskan.

Skrev en egen låt

Molly har fått vara med i processen och skriva låtarna, men hon har också fått skriva en helt egen låt. Det är den sista låten på skivan och heter Just be.

En helt ny upplevelse för Molly är också att uppträda med sitt nya band som består av fyra pojkar.

– Jag tycker massor om att spela med dem, de är jättetrevliga, säger Molly.