Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Valencia vände och avancerade

Från 2014
Uppdaterad 11.04.2014 10:52.
Valencia firar
Bildtext Valencia firar
Bild: EPA/GEORGIOS KEFALAS

Valencia stod för en bragdinsats på torsdagen då laget vände ett 0-3-underläge från den första matchen till seger i den andra kvartsfinalen mot Basel i Europaligan. Valencia vann matchen med hela 5-0 och avancerar vidare till semifinal med sammanlagt 5-3.

Basel vann den första matchen lagen emellan med 3-0 och läget såg inte ljust ut för Valencia inför returmatchen på torsdagen. Francisco Alcacer förde upp hemmalaget i ledning i den 38:e minuten och fyra minuter senare ökade Vargs på till 2-0. I den 70:e minuten gjorde Alcacer sitt andra mål för dagen och matchen gick till förlängning.

Basel vill säkert glömma den förlängningen ganska snabbt eftersom laget fick två spelare utvisade under den första förlängningskvarten. Alcacer gjorde sitt tredje mål för dagen då han satte 4-0 efter 114 spelade minuter. Fyra minuter senare satte Bernat 5-0 och Basel var ett slaget lag.

Valencia är därmed klart för semifinal efter 5-3 sammanlagt.

Benfica, Sevilla och Juventus vidare

Även Benfica är klart för semifinal efter 2-0 över AZ. Rodrigo gjorde matchens båda mål och Benfica gick vidare med sammanlagt 3-0.

Sevilla hade inga problem med att besegra Porto med 4-1 på hemmaplan och tog sig vidare till semifinal med sammanlagt 4-2.

Andrea Pirlo skruvade in en frispark för Juventus redan efter fyra minuter i matchen mot Lyon. Bortalaget kvitterade efter en nick av Jimmy Briand i den 18:e minuten men i den andra halvleken gjorde Claudio Marchisio 2-1 och Juventus tog sig vidare med sammanlagt 3-1.

Semifinalparen lottas på fredagen.

Resultat:

Benfica – AZ 2-0
Benfica till semifinal efter sammanlagt 3-0

Valencia – Basel 5-0 e.fö

Valencia till semifinal efter sammanlagt 5-3

Sevilla – Porto 4-1
Sevilla till semifinal efter sammanlagt 4-2

Juventus – Lyon 2-1
Juventus till semifinal efter sammanlagt 3-1