Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Don Rosa ritar inte Musse Pigg

Från 2014
Uppdaterad 11.04.2014 11:21.
Don Rosa och Tuomas Holopainen
Bildtext Don Rosa och Tuomas Holopainen är lika som bär. I alla fall till sättet.
Bild: Yle / Camilla Fagerholm

Den kända Kalle Anka-tecknaren Don Rosa har gjort Tuomas Holopainens nyaste albumomslag. Det föreställer så klart Joakim von Anka, för något annat än ankor vill han inte rita.

Vi träffade Don Rosa, den kända Kalle Anka-tecknaren. Han är ofta i Finland för att träffa fans, men den här gången handlar det om musik. Han har nämligen ritat omslaget till Tuomas Holopainens nyaste album The Life And Times Of Scrooge.

Tuomas har länge varit ett stort fan av Don Rosa, och första gången de träffades blev han enormt starstrucked. Nu har de ändå umgåtts så mycket att Don Rosa blivit en helt normal person för Tuomas.

- Det är förvånande hur lika vi tänker kring och saker och ting. Vi har samma musiksmak och vi gillar samma mat och dryck. Vi skapar också saker på samma sätt. Vi är väldigt noggranna, säger Tuomas.

Don Rosa kan alltså teckna albumomslag, och han ritar gärna teckningar för sina fans, men Musse Pigg - dit vill han inte gå. Kolla klippet här under.

Träffar helst fans

Don Rosa är ofta väldigt upptagen när han kommer till Finland.

- Skulle jag någon ledig tid skulle jag träffa vänner, men jag har sällan ledigt, för jag kommer hit för att jobba och träffa fans. Det är det jag tycker om att göra, säger han.

Vad är ditt favoritställe i Helsingfors?

- Jag är mest bekant med centrum och senatstorget. Jag får inte så många chanser att gå på sightseeing, men det gör inget, för det är så mycket roligare att träffa "duckfans". Det är det jag föredrar, säger han.

När vi nu en gång hade en känd Kalle Anka-tecknare på plats var vi såklart tvungna att be honom rita en teckning till oss. Det gick ju sjukt snabbt.

Mer om ämnet på Yle Arenan