Hoppa till huvudinnehåll

Västnyland

Borde Norra hamnen i Ekenäs få ett köpcentrum?

Från 2014
Uppdaterad 14.04.2014 11:04.
Norra hamnen i Ekenäs
Bildtext Norra hamnen i Ekenäs.
Bild: Hans-Erik Nyman

Yle Västnyland frågade hur du tycker att Norra hamnen i Raseborg ska se ut i framtiden? Många har fyllt i vårt frågeformulär som vi nu stänger. Vi återkommer senare i veckan till resultatet.

Raseborgs stad ska under våren behandla en detaljplaneändring för Handelshamnen (eller Norra hamnen) i Ekenäs. Invånarna har fått lämna in anmärkningar mot planerna och också flera myndigheter ska ge synpunkter.

I planerna ingår köpcentrum, nya bostäder, caféer, restauranger och en saluhall. Aktörerna bakom hoppas att köpcentret ska locka besökare från hela Västnyland.

På Yle Västnylands webbsidor brukar artiklar om Norra hamnen väcka mycket debatt och nu samlade vi åsikter genom ett frågeformulär.

Vi fick många svar, men eftersom man kunde svara flera gånger på enkäten missbrukades den också då svar mekaniskt matades in i formuläret. Att begränsa svaren per ip-adresser är inte heller enkelt eftersom t.ex. bibliotek och arbetsplatser har samma ip för många användare.

Vi ska nu bearbeta materialet och särskilt de öppna svaren är mycket användbara! Stort tack till alla som svarade. Vi återkommer med resultat senare i veckan.

Diskussion om artikeln