Hoppa till huvudinnehåll

Recept

Musslor i tunnbröd

Från 2014
Uppdaterad 15.04.2014 10:42.
Musslor i tunnbröd
Bildtext Musslor i tunnbröd
Bild: YLE/Strömsö

Musslor i tunnbröd

Mängd: 4 personer

Tillagningstid: 30 min, varav förberedelser 15 min

Ingredienser

  • 1 kilogram (kg) blåmusslor
  • 1 st schalottenlök
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 deciliter (dl) rotselleri - tärnad
  • 3 deciliter (dl) honungsöl
  • 3 deciliter (dl) grädde
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa vitpeppar
  • 2 st saltgruka
  • 5 st mandelpotatis - nykokt
  • 1 nypa persilja
  • 1 bunt babyspenat
  • 4 st tunnbröd

Instruktioner

Paul steker blåmusslor över öppen eld.
Bild: YLE/Strömsö

Värm upp en stekhäll eller muurikka.

Stek musslorna i lite olivolja tills de öppnar sig. Lyft musslorna och plocka.

Stek fintärnad schalottenlök, vitlök och selleri på låg värme tills mjuka. Slå på honungsöl och sedan grädde.

Sjud och smaka av med salt och vitpeppar. Avsluta med krossad potatis, persilja och musslor.

Lägg i tunnbröd, toppa med spenat och klyftor av saltgurka.

Mer om ämnet på Yle Arenan