Hoppa till huvudinnehåll

X3M

Alla älskar Johnny Depp

Från 2014
Uppdaterad 29.10.2015 15:16.
Johnny Depp och hans flickvän Catariina Salo.
Bildtext Johnny Depp och hans flickvän Catariina Salo.
Bild: EPA / Montage

Nej jag tar tillbaka rubriken. Alla älskar inte Johnny Depp men jag gör det. Jag älskar honom innerligt och hett. Jag älskar honom så mycket att jag har en banderoll hemma i fönstret med hans namn och en låtlista på Spotify till hans ära. Jag har Johnnys nuna som bakgrundsbild på min dator. Jag har Johnnys nuna som bakgrundsbild på min telefon.

När jag fyllde 32 ordnade jag en fest med Johnny Depp-tema. På festen hade jag popcornsstrutar med bilder på Johnny Depp, Johnny Depp-filmer snurrade oavbrutet på en dator, Endast musik som på något vis kunde knytas till Johnny Depp spelades. Jag hade klätt mig som Johnny Depp-karaktären Cry Baby och uppmanade alla andra att tänka Johnny Depp när de klädde sig för festen.

Så ja, vi kan verkligen säga att jag älskar mannen som de senaste åren nästan endast spelat komiska halvfyllon.

En vän till mig (som älskar Russell Crowe) spottade mig i ansiktet häromsistens med citatet "men Johnny Depp är ju inte så bra, han spelar ju samma roller hela tiden", varpå jag blev så upprörd att jag inte fick ord ur min mun. Visserligen har ju den goda Depp spelat komiska och lite liknande roller på senaste tiden (jag tänker på Jack Sparrow, Barnabas Collins, Tonto och Sweeny Todd) men jag hävdar ändå att det som dessa roller mest har gemensamt är den enorma mängden smink. Men tar vi en walk down memory lane hittar vi fantastiska tolkningar i filmer som Gilbert Grape, Benny & Joon (okej, lite quirky där också men utan smink), Public Enemies, Chocolat, Sleepy Hollow, The Nith Gate och Donnie Brasco. (Okej jag erkänner faktiskt att The Tourist var ett riktigt bottennapp, men det var nog inte JD:s fel.)

På fredag har Transcendence premiär. I den spelar Johnny en professor som tillsammans med sin fru skapar en galet bra dator och när Johnnys karaktär håller på att dö från en giftig pistolkula väljer frun att ladda upp hans sinne och mentalitet till datorn. Det blir alltså en slags A.I., bara att det är en riktig människa i grund och botten, och lite av ett evigt liv.

Jag vet, det låter helt galet, men hallå och ursäkta mig, eftersom Johnny Depp spelar huvudrollen kommer jag att sitta där i biosalongen, hänförd av trängtan och lidelse. Filmen kan också vara riktigt bra, vill jag tro.

För att värma upp för premiären har jag plockat ut några fantastiska JD-klipp, varsågoda!

How to french kiss

Cry-Baby är en så bisarr och vacker film, en skum musikal med en tjock Ricki Lake i en biroll. Scenen där Cry Baby lär Allison hångla är priceless.

Ice Dance

Vem älskar inte Edward Scissorhands? Vi brukade skynda hem från lågstadiet och lägga igång den här filmen, jag och min bästis Helena. (Det var Edward Scissorhands, Dirty Dancing eller Pretty Woman vi såg på. Varje dag.) När jag letade fram det här klippet, alltså sången Ice Dance som är bildsatt med scener ur filmen, satt jag här framför min skärm och grät. Yyyyh, det är så nostalgist och vackert.

Benny & Joon

Jag var ganska gammal när jag såg Benny & Joon för första gången, men ingen glömmer väl musikvideon till I'm Gonna Be (500 Miles) av The Proclaimers som snurrade på MTV i början av 90-talet? (Då tänker jag främst på oss som var tonåringar då.)

Gilbert Grape

Leonardo, Johnny och Juliette i samma film, behöver jag säga mer? Det är en oslagbar trio.

Ellen DeGeneres

Jag skrattade så högt att mina kollegor trodde jag fått en stroke när jag kollade när Ellen DeGeneres intervjuade Johnny Depp för någon dag sedan. Ni måste se det här.

Chocolat

Jag är lite osäker på varför jag älskar den här romantiska smörjan, men Chocolat får mig att smälta ner i en pöl på golvet.

Transcendence

Kolla också trailern till Transcendence, vad tror du? Är det en bra film?

Såhär kan man se ut på en Johnny Depp-fest.

Så här kan man ha det hemma i fönstret. (OBS. Banderollen sitter fortfarande kvar.)

En låtlista, varsågoda.