Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Westerlund förhandlar med NHL-spelarna

Från 2014
Uppdaterad 17.04.2014 22:09.
Erkka Westerlund
Bildtext Erkka Westerlund lotsar Lejonen i Minsk.
Bild: Yle / Samu Lehtonen

Finlands lag till VM i ishockey börjar ta form. Enligt chefstränaren Erkka Westerlund kommer NHL-spelare att ansluta sig till truppen i början av maj.

Lejonens förberedelser inför VM fortsätter den här veckan med två matcher mot Tyskland. Erkka Westerlund hoppas att de blir tuffare än förra veckans matcher mot Lettland.
- Vårt försvarsspel sattes inte på prov. Vi tog med oss anfallsspelet och jag tror att Tyskland klarar av att pressa vår defensiv, säger Westerlund.

VM-dörren fortfarande öppen

Landslagstruppen på det pågående lägret består av både rutinerade spelare och framtidslöften. Westerlunds tes har varit att de äldre spelare som är med på lägret har en realistisk chans att nå VM.
- Vi har också en del yngre spelare, vars chanser är mindre, men förhoppningsvis spelar de i VM i framtiden, förklarar Westerlund.

- Det är aldrig en lätt uppgift att säga till en spelare att du är petad. Spelarna är medvetna om situationen och de kämpar om platserna med ypperlig attityd.

Förhandlingar pågår med NHL-spelarna

Landslagledningen förhandlar som bäst med de spelare vars säsong i Nordamerika kommit till ända. NHL-spelarna är knappast aktuella för nästa veckas matcher mot Slovakien, men enligt Westerlund finns sannolikt några i truppen under EHT-turneringen i Sverige.
- Vi får dagligen besked om vem som är på väg och vem som gett återbud, säger Westerlund.

VM-turneringen i Minsk är säsongens andra stora landslagsturnering och Westerlund betonar att de spelare som utses till VM-laget måste vara motiverade.
- Det viktigaste är att varje spelare är laddad för VM-turneringen. Vår utgångspunkt är att det finländska laget skall vara hungrigt.

Enligt Westerlund är det inte uteslutet att Winnipeg-centern Olli Jokinen kommer att spela för Lejonen i Minsk.