Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Portin bröt torkan med drömmål

Från 2014
Uppdaterad 18.04.2014 09:18.
Jens Portin, ytterback i Gefle IF.
Bildtext Jens Portin gjorde sitt första mål i Allsvenskan.
Bild: YLE/AnttiKoivukangas

Efter 113 matcher för sitt Gefle har Jens Portin äntligen öppnat sitt målkonto i klubben. På torsdagskvällen dundrade han in en volley i Gefles 3–0-seger.

Inte sedan sommaren 2005 i fostrarföreningen FF Jaro i den inhemska fotbollsligan hade Jens Portin hittat nätmaskorna. Men det gjorde han mot Brommapojkarna – och på vilket sätt. Efter en frisparksretur krutade Portin in en rykare med högerfoten rakt upp i krysset.

– Otroligt oväntat. Jag visste att han hade en bra vänsterfot, men högern... det hade jag ingen aning om. Grabbarna sade i omklädningsrummet efteråt, att nu är det inte roligt att reta Jens längre. Han har ju inte direkt varit målfarlig, säger Gefletränaren Roger Sandberg till Aftonbladet.

Vänsterbacken Portin gör sin femte säsong i Gefle, som nu tog säsongens första seger i Allsvenskan. Gelfe vann bottenmötet över Brommapojkarna med 3-0 efter dubbla fullträffar av Marcus Hansson.

Se målet som Aftonbladet kallar för en kandidat till Årets mål på Fotbollskanalens webbplats!

Finländarna har verkligen visat sig på styva linan i Allsvenskan på sistone. På onsdagen var det Eero Markkanen som slog till med ett drömmål för AIK.

Diskussion om artikeln