Hoppa till huvudinnehåll

Fixa mobbningen I #tadetpåallvar

Har du varit med om mobbning? Berätta din berättelse

Från 2014
Uppdaterad 11.05.2014 21:23.
En pojke håller en smarttelefon i handen och läser kränkande sms. Han kallas fet och ful.
Bild: Yle/Johan Lindström & Annica Lindström

Har du blivit mobbad? Ångrar du att du har mobbat? Tittade du på utan att säga nåt? Eller påverkar gamla mobbningsminnen dig fortfarande? Berätta och delta i Svenska Yle:s öppna granskning #tadetpåallvar – Fixa mobbningen.

Vi bakom #tadetpåallvar vill veta hur just du har upplevt mobbning. Vi vill höra din berättelse för att veta hur mobbningen ser ut i dag. Många vuxna har ingen aning om vad som sker till exempel i sociala medier. Vi vill också visa vilka spår mobbning lämnar och granska vad samhället och omgivningen kunde göra bättre för att stoppa mobbningen.

Varje vecka blir 50 000 barn mobbade och majoriteten av dem som blir mobbade eller har mobbat säger att ingen ingriper. Vår öppna granskning utgår från publikens berättelser och granskar dem som har ansvar: skolorna, de vuxna och beslutsfattarna.

Vi rapporterar 12-18 maj. Ta en selfie mot mobbning med texten #TaDetPåAllvar eller diskutera i sociala medier.

Vi publicerar en stor del av berättelserna som skickas in här. Du kan lämna din berättelse anonymt, men vi uppskattar om du lämnar ditt namn och kontaktuppgifter, Vi publicerar inga efternamn på berättelsesidan och vi publicerar bara ditt namn om du ger oss lov att göra det. Läs mer om det här.

#TaDetPåAllvar har nu slutat att ta emot nya berättelser. Ett stort tack till alla som har deltagit! Tillsammans visar vi att mobbning är något som måste tas på allvar.

Följ med oss på svenska.yle.fi/tadetpaallvar, Facebook, Twitter och Instagram. Delta själv i diskussionen med hashtaggen #tadetpåallvar. Du kan också gärna kontakta oss personligen genom att ringa eller skicka sms.

Läs också:
Frågor och svar om att skicka in sin berättelse
Här kan du få hjälp
Nicke Aldén: Mobbaren bröt av mitt långfinger
Marcus Rosenlund: Mobbning är en dyrköpt erfarenhet