Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Vainios och Heinos EM snabbt över

Från 2014
Uppdaterad 04.05.2016 09:27.
Nanna Vainio
Bildtext Nanna Vainio (arkivbild).
Bild: Yle

Både Nanna Vainio och Eetu Heino slogs ut i den första omgången i badminton-EM i Kazan. Bägge finländarna vann öppningsseten men speciellt Heino rasade märkligt i slutet av sin match.

Vainio vann det första setet efter en jämn kamp med 21-17 men efter det lade Tan i en högre växel. Det andra setet vann belgiskan med klara 21-12, och i det tredje var hon förkrossande och tog hem hela matchen efter en 21-6 setseger.

Vainio som ligger på 101:a plats i världsrankingen har nu förlorat alla sina tre matcher mot Tan vars färskaste ranking är 114.

Heino föll efter thriller

Eetu Heino åkte på en smått överraskande förlust i sin förstaomgångens match mot Anton Ivanov. Heinos som är den högre rankade spelaren har vunnit duons två tidigare inbördes möten, men på onsdagen var det Ivanovs tur att vara bättre.

Heino vann det första setet i överlägsen stil med 21-7 men efter det vaknade Ivanov till kamp. Det andra setet gick åt ryssen med 21-16 varefter det tredje setet blev en verklig thriller.

Finländaren ledde som bäst det avgörandet setet med 13-5 men Ivanov gav inte upp. Ännu i ställningen 18-13 såg det ut som om Heino skulle avancera till den andra omgången men då gick något snett. Ivanov vann nio bollar i följd och gick upp i en 19-18 ledning.

Efter det lyckades Heino ännu spela två matchbollar åt sig, men till slut tog Ivanov hem matchen med 26-24.

Också Anton Kaisti och Jenny Nyström förlorade sin match i den första omgången i mixed dubbel.

Finlands främsta spelare Ville Lång får inleda sitt EM på torsdagen direkt från den andra omgången.