Hoppa till huvudinnehåll

Östnyland

Crossfyre ute med ny skiva

Från 2014
Uppdaterad 25.04.2014 12:29.
Crossfyre i studion
Bildtext Dan Rönnbacka, StarBuck och Danny Cross
Bild: Yle / Mathias Gustafsson

- Där första plattan var mera åt blueshållet så är Iron Horse betydligt rockigare, berättar Danny Cross, trummisen i bandet. Annars är musikstilen southern rock med ett klart biker-tema.

- Jo, titelspåret skrev faktiskt jag, säger StarBuck, sångaren i Crossfyre. Den handlar helt enkelt traditionellt om motorcyklar och hela mc-kulturen. Den andra låten jag skrev för skivan heter Transgression´s Toll. Det är en mera personlig låt som är en tillbakablick på det liv man levt. Alla måste betala för sina synder då livet tar slut. Ingen kommer undan, förklarar Kanadafinländaren StarBuck.

Ut på turné

Östnylänningarna bjuds på sydstatsrock den 24 maj på Seurahovi i Borgå. Då uppträder Crossfyre tillsammans med Skinnymolly som består av medlemmar från Lynyrd Skynyrd och Blackfoot. Senare bär vägarna av mot Tyskland och Estland. I Helsingfors kan man också få se Crossfyre under våren.

Egna versioner av andras låtar

- Vi har valt att göra egna versioner av de låtar vi spelar av andra artister, berättar bassisten Dan Rönnbacka. Det är ju ingen vits att rakt kopiera andras låtar, tillägger han.

På plattan finns tio egna låtar och tre covers.

Publiken består av fula karlar

- Nå, det är nog inga småbarn som kommer för att se på oss, skrattar Danny. De är främst vuxna, fula gubbar, helt som vi själva är, fortsätter han. Musikstilen är ju redan sådan att den tilltalar en lite mognare publik i första hand, säger han.

Vi övar och uppträder samtidigt

Killarna i Crossfyre har flera andra band och projekt vid sidan om just det här bandet. StarBuck sysslar t.ex. med amerikansk fribrottning och reser runt världen för att gå matcher, samtidigt är han grafiker och står för animationerna av den populära barngruppen Hevisaurus. Han gör också en hel del voice-overs.

- Det är en konstnärs liv, förklarar han. Jag plockar en euro här och en euro där, inte ett lätt liv med det är givande.

Även de andra i bandet har en massa projekt och band utöver Crossfyre.

- Inte hinner vi öva något speciellt, säger Dan. Vi gör det samtidigt som vi uppträder, inflikar Danny.

- Det är ju ingen vits att stå och och spela samma låtar upp och ner varje vecka.

Den fysiska skivan Iron Horse finns för tillfället endast att få tag på hos bandet. Men på elektronisk väg är det fritt fram för vem som helst att skaffa den.

Crossfyres hemsida