Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Benfica fortsatte firandet – Sevilla bättre i spanskmöte

Från 2014
Uppdaterad 25.04.2014 08:31.
Benfica-Juventus, 24.4.2014
Bildtext Ezequiel Garay öppnade målskyttet mot Juventus.
Bild: AFP / Lehtikuva

På veckoslutet säkrade Benfica sin 33:e titel i den portugisiska ligan. På torsdagen tog laget ett kliv närmare Europa League-final genom att besegra Juventus på hemmaplan. I den andra semifinalen vann Sevilla hemma över Valencia.

Benfica fick en drömstart på matchen när Ezequiel Garay nickade in 1-0 förbi Gianluigi Buffon efter bara ett par minuters spel. Siffrorna stod sig länge men med dryga kvarten kvar vände sig Carlos Tevez fri och sköt in ett värdefullt bortamål för Juventus.

Carlos Tevez, Benfica-Juventus, 24.4.2014
Bildtext Carlos Tevez gjorde sitt första mål ute i Europa på fem år.
Bild: Mario Cruz / EPA / All Over Press

Men seger blev det inte för de italienska serieledarna. Tio minuter senare krutade Lima in 2-1 i det högra krysset och Benfica vann därmed det första delmötet i Lissabon.

I den andra, helspanska semifinalen är det fördel Sevilla inför match nummer två. Sevilla slog Valencia med 2-0 på hemmaplan tack vare mål av Stephane Mbia och Carlos Bacca – men inte utan kontrovers.

Öppningsmålet vid en dryg halvtimmes spel kom nämligen efter en offside då Daniel Carrico skarvade Ivan Rakitic frispark vidare till målskytten Mbia, som stod i offside. Bara tre minuter senare utökade Bacca ledningen.

Returmötena spelas nästa veckas torsdag den 1 maj.

Resultat, semifinal 1:

Benfica - Juventus 2-1 (1-0)
3. Garay 1-0
73. Tevez 1-1
84. Lima 2-1

Sevilla - Valencia 2-0 (2-0)
33. Mbia 1-0
36. Bacca 2-0