Hoppa till huvudinnehåll

Titta och lyssna

Drömliv på landet?

Från 2014
Uppdaterad 03.06.2014 10:49.
Drömmen om landet - Spela upp på Arenan

Dags att leva drömlivet på landet! Vi följer fyra familjer som under fem veckor på sommaren får testa att leva sin dröm - att leva och att arbeta på den svenska landsbygden.

Det hektiska livet i city byts ut mot landsbygdens lugn. Kommer landet bli just så harmoniskt och rogivande som de hoppas på, eller kommer kulturkrockarna vara för stora och arbetsuppgifterna för många? De måste handskas med uppgifter som de aldrig tidigare hanterat. Är livet på landet verkligen som de tänkt sig och hur påverkas deras relationer av att helt byta miljö? I serien träffar vi familjerna Loverfelt, Pineda-Cortez, Sedin-Ohrankämmen och Sabel.

Loverfelt är en brokig familj som består av Lena (48) Daniel (28), Erik (21) och William (3). Lena hade tre barn sedan tidigare varav den äldsta är lika gammal som hennes man. Från radhuset i Vällingby gäller det nu att anpassa sig till ett Bed and breakfast i Brantevik på Österlen i Skåne.

Familjen Pineda-Cortez består av Beatriz (40), Marcello (29), German-David (12) och Izabella (9). Beatriz och Marcello är både ursprungligen från Chile och nu drömmer de om att driva en bondgård och lämna alla elektronik bakom sig för ett tag.

Familjen Sedin-Ohrankämmen består av Marie (45), Timo (44), Isabella (20) och Amilia (3,5). Deras dröm är att komma närmare varann som familj och hoppas hitta svaren på en getgård utanför Valdemarsvik i Östergötland.

Familjen Sabel består av mamma Pernilla (46), Johanna (23), Julia (16) och Emma (13). Tillsammans bor dom i en hyreslägenhet i ett 10-våningshus på Lidingö. Nu skall de driva en camping i Tyllsnäs udde utanför Borlänge där de bland annat ska sköta inköp och servering på dansbandskvällarna.

Drömmen om landet
Seriestart i Yle Fem onsdag 23.4.2014 kl. 22.00 (repris torsdagar)
8 avsnitt
30 dagar på Arenan efter sändning

Produktion: SVT / Nordvision