Hoppa till huvudinnehåll

Sport

Pittsburgh vidare, Columbus ute

Från 2014
Uppdaterad 30.06.2015 14:55.
Jussi Jokinen jagar pucken med Fedor Tjutin i NHL-slutspelet 2014.
Bildtext Pittsburghs #36 Jussi Jokinen har visat fin form i playoffs.

Pittsburgh Penguins besegrade Columbus Blue Jackets med 4-3 och gick vidare till de åtta bästa i NHL-slutspelet med 4-2 i matcher. Jussi Jokinen fick en assist i matchen. Los Angeles utjämnade matchserien mot San Jose till 3-3.

Penguinsanfallaren Jussi Jokinens fina takter i NHL-slutspelet fortsätter. Jokinen passade till Jevgeni Malkins tredje mål i segermatchen. Pittsburgh ledde vid det här skedet med 4-0 och såg ut att vandra mot en lätt seger. Columbus gav sig ändå inte så lätt och pangade in tre mål inom fem minuter i tredje perioden. Närmare än så kom Blue Jackets inte och därmed fortsätter Pittsburgh till kvartsfinal.

Jussi Jokinen har i sex slutspelsmatcher gjort tre mål och passat till två.

Kolla in matchens mål från NHL:s webbplats.

Kings nära att skriva historia

Los Angeles Kings besegrade San Jose Sharks i den tredje drabbningen natten mellan måndag och tisdag. Därmed utjämnade Kings till 3-3 i matchserien. San Jose Sharks vann de tre första mötena men har nu förlorat tre matcher i rad. I fall Los Angeles vinner också Game 7 natten till torsdag blir laget först det fjärde i NHL:s historia som klarat av att stiga från ett 0-3 underläge till seger.

San Joses målvakt Antti Niemi spelade inte. I de två föregående matcherna blev han utbytt i mitten av matchen.

Kolla in matchens mål på NHL:s webbplats.